Opet nagla promjena vremena: Sutra nevrijeme, šta nas čeka za vikend?

Nakon nekoliko pretežno sunčanih i toplih dana, sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

 

FOTO: ILUSTRACIJA

FOTO: ILUSTRACIJA

Smanjenje oblačnosti i prestanak padavina očekuje se od poslijepodnevnih sati. Očekivana količina padavina je između 5 i 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stepeni. Najviša dnevna između 14 i 20 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. Veći dio dana su mogući pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 9, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u subotu se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, dok će doći do jačeg naoblačenja sa zapada u noći na nedjelju. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša temperatura će se kretati od 19 i 24°C.

U nedjelju će biti pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Očekivana količina padavine je između 10 i 20 litara po metru kvadratnom. Najniža temperatura zraka bit će oko 7, a najviša između 11 i 16°C, na jugu zemljedo 18°C.

Faktor.ba

Back to top button