DODIK: RS JE BOLJI DIO BIH, TO NITKO NE MOŽE OSPORITI! BOŠNJACI MORAJU DA…

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da BiH može postojati samo pod jednim uvjetom – “da se ono što je oteto Srbima i Hrvatima vrati, a da muslimani, Bošnjaci, grade svoju zajednicu onako kako oni misle da je perspektivno u njihovom dijelu BiH”

 “Treba da se nađemo u Sarajevu na tri, četiri funkcije koje su propisane Ustavom BiH, koji je sastavni dio Daytonskog sporazuma. Sve drugo nema smisla, niti perspektive. Ako ne bude tako, na ovim prostorima bit će priznato samo ono što može funkcionirati, a jedino što ima legitimitet da funkcionira je RS”, istaknuo je Dodik, prenosi Srna.

On je podsjetio da RS ima teritorij, narod koji je voli i brani, ima svoju vladu i funkcionalne institucije vlasti, zakonodavstvo koje korespondira sa suvremenim i civiliziranim svijetom.

Da nije u ovakvoj BiH, rekao je Dodik za Narodne novine, Republika Srpska bi bila jedna od najperspektivnijih na prostoru bivše Јugoslavije.

Onima koji priželjkuju promjene u sastavu Vlade RS-a, Dodik je poručio da ured Željke Cvijanović radi dobro, kvalitetno i u kontinuitetu, te da priča o navodnoj rekonstrukciji nije na dnevnom redu.

On je naglasio da je Vlada RS ojačala politički okvir za RS koja se prepoznaje kao stabilna i jedina samoodrživa zajednica u BiH, dodavši da je RS stabilna i u sigurnosnom smislu.

“Ne kažem da nema elemenata koji bi mogli biti bolji. Ali, nismo mi jedini gdje može biti bolje. Može bolje i u Americi.

BiH se, mislim na državnu zajednicu, ne može usporediti s RS-om.

BiH je u rasulu. Ona je imaginacija koju su napravili stranci da bi se ovdje zabavljali našim problemima. Vidimo i što se događa u Federaciji, koja nikada nije uspjela profunkcionirati.

Јednostavno, RS je bolji dio BiH, to nitko ne može osporiti”, naglasio je Dodik.

izvori: freshpress/ poskok.info

Back to top button