Velika pobjeda Željezničara u derbiju protiv Zrinjskog

Velika pobjeda Željezničara u derbiju protiv Zrinjskog

 

Željezničar je ostvario veliku pobjedu u utakmici 29. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv konkurenta za titulu, Zrinjskog (2:1).

Ovom pobjedom Plavi su se izdvojili na vrhu tabele sa tri boda više od drugoplasiranog Sarajeva, i četiri od trećeplasiranog Zrinjskog.

Prva ozbiljnija situacija desila se u osmoj minuti kada je Zeba pokušao iznenaditi Pirića iskosa sa desne strane, ali je golman Zrinjskog odbranio. Plemići su odgovorili u 16. minuti kada je Filipović uputio opasan udarac iz slobodnog udarca, no lopta je otišla malo pored gola Željezničara.

Plavi su došli do prednosti u 21. minuti. Lendrić je postigao pogodak u svom stilu, nakon čega je “proključala” Grbavica. Dugo nije bilo nikakvih uzbuđenja, a u 39. minuti viđen je loš pokušaj Todorovića. Crnov je pokušao u 44. minuti, a nakon toga Siniša Stevanović je imao dvije sjajne reakcije u odbrani.

Odmah na početku drugog poluvremena Željezničar je zaprijetio. Opasan udarac sa 20-ak metara uputio je Bekrić, no Pirić je odbranio. Kjosevski je u 48. minuti imao dvije fantastične odbrane nakon udaraca Mešanovića. Petrak je pokušao u 51. minuti, a golman Željezničara je ponovo bio siguran.

Stojkić je u 59. minuti šutirao iskosa sa lijeve strane, a lopta je otišla daleko pored gola. Kjosevski je minutu poslije dobro pratio akciju Zrinjskog i na vrijeme pokupio loptu. Opasna situacija pred golom Željezničara desila se u 64. minuti, ali na kraju je Boccaccini otklonio opasnost.

Bekrić je u 69. minuti šutirao ravno u Pirića nakon što mu je loptu ostavio Stevanović. U 72. minuti Stevanović je napravio sjajan potez, ali je završnica bila veoma loša. Plavi su postigli drugi gol u 76. minuti. Stevanović je ostavio sjajnu loptu za Markovića, koji je postigao prelijep pogodak.

Ipak, vratila se neizvjesnost u utakmicu. Filipović je u 80. minuti pogodio za 2:1. Kjosevski je u 89. minuti odbranio udarac Filipovića. Do kraja nije bilo prilika vrijednih spomena i ostalo je 2:1.

Željezničar – Zrinjski 2:1 (Lendrić 21’, Marković 76’ / Filipović 80’)

Back to top button