Arapi osvajaju Republiku Srpsku

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa privrednom delegacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata /UAE/.

Sastanak je održan u Privrednoj komori Republike Srpske.

U Privrednoj komori Republike Srpske Srni je rečeno da su na današnjem sastanku predviđeni bilateralni susreti privrednika Republike Srpske i UAE, na kojima će učestvovati predstavnici 30 kompanija iz Republike Srpske i 11 iz UAE iz različitih sektora privrede, od građevinarstva i industrije građevinskog materijala, do informacionih tehnologija, turizma i elektro-sektora.

U plenarnom dijelu sastanka, kojem bi trebalo da prisustvuje i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić planirano je predstavljanje potencijala privrede Republike Srpske i mogućnosti za ulaganje.

Nakon sastanka u Komori, predviđeno je da delegacija iz UAE posjeti i pojedine domaće kompanije, ali i da obilaskom Banjaluke upozna grad na Vrbasu.

Ova vijest je posebno zanimlja, naročito ako se uzme u obzir propaganda protiv Arapa i njihovog kapitala koju predvodi Milorad Dodik i mediji u RS-u. Očito je da više ni RS nije imuna na moć arapskog novca.

saff.ba

Back to top button