Uspješna akcija u Kalesiji: Zatvorena finansijska konstrukcija za kupovinu mamografa

Akcija prikupljanja sredstava za kupovinu mamografa koju su nedavno zajednički pokrenuli Grupacija “Polo” Kalesija i Udruženje “Ženo, majko, sestro”, uspješno je okončana.

 

Humanitarna akcija prikupljanje novčanih sredstava u svrhu kupovine prvog mamografa Domu zdravlja Kalesija pokrenuta je prije mjesec i po, tokom manifestacije “Dani narcisa”.

Akciju je “otvorila” upravo uplata Polo Grupacije u iznosu od 20.000 KM, nakon čega su akciju podržali građani i nekoliko preduzeća okupljenih oko Udruženja privrednika općine Kalesija. Nedavno se akciji priključilo i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, na čelu sa Edinom Ramićem, sa uplatom od 10.000 KM, te kantonalne institucije.

mamograf2

Iz Grupacije “Polo” saopćili su da se zahvljuju svima koji su podržali ovu akciju.

-Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo javnost da je zatvorena finansijska konstrukcija za kupovinu mamografa za potrebe Doma zdravlja Kalesija. U narednim danima uslijedit će narudžba i isporuka mamografa i nadamo se da će on što prije biti stavljen u funkciju. Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovu akciju značajnu za sve žene, naše majke, sestre, supruge, kažu Vildana i Vildan Ušćuplić iz Grupacije “Polo”.

(Bportal.ba)

 

Back to top button