Radost za malisane Konjevic Polja,posjeta uposlenika javnog servisa BHRT,generacija koja garantuje opstanak na ovim prostorima.

Selam,danas su podjeljeni paketici za nase malisane koji pohadzaju mektebsku nastavu u dzematima Konjevic Polje,Pobude i Hrncici-Urkovici.Podjela je bila ispred dzamije u Hrncicima i obaveza je bila da se pojave sva djeca koja zele paketice ko nije dosao nije mogao niko podici za drugoga.Organizatori podjele su novinari i zaposlenici javnog servisa BHRT,sa svojim ostalim saradnicima i dobrim ljudima koji su se ukljucili u ovu akciju koja traje evo vec treca godina uzastopno.Evo malo slika a bice opsirniji prilog veceras.Zahvaljujemo se ovim dobrim ljudima na ovim poklonima u ime M.Z. Konjevic Polje i u ime svih nasih dzematlija,da ih Allah nagradi i u sevap upise.Naravno podjeli je prisustvovao i nas pred. Medzlisa Bratunca ef.Admir Velic,imam dzemata Hrncici i clanovi odbora dzemata Hrncici..

[Best_Wordpress_Gallery id=”9” gal_title=”paketici”]

Prema rijecima jednog od zaposlenika BHRT,Aldina Babica na pocetku skupljanje novca za paketice pocelo je sa svojim kolegama od svojih primanja koliko ko moze,medutim kako je vrijeme odmicalo tako se  i ljudi sve vise ukljucivalo u ovaj projekat.Sada ima i donatora koji se javljaju da se ugrade u ovaj humani rad i sve je lakse zahvaljujuci Allahu i dobrim ljudima.Danas je podijeljeno oko 150 paketica za malisane nase M.Z.K.P.Slike I text preuzete od stranice M.Z.K.P

Maksuz selam od portala Infosvijet.

 

Back to top button