Hercegovka najmlađa kandidatkinja za gradonačelnika u Hrvatskoj

Hercegovka Valentina Grbavac najmlađa je kandidatkinja za gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima u Hrvatskoj.

Ova Ljubušanka ima samo 19 godina, studentica je prve godine brodske elektrotehnike i informatike u Splitu, igra fudbal na poziciji stopera u ŽNK Sloga iz Ljubuškog i odlučila je da uđe u političku arenu u Vrgorcu.

Valentina je, kako piše 24sata.hr, odlučila pomrsiti račune dosadašnjem najmlađem gradonačelniku Anti Praniću (29) i uključiti se u utrku za gradonačelničku fotelju u svom gradu. S obzirom na to da je rodom iz BiH, već se našla i na udaru kritika da je “fiktivna Vrgorčanka”.

– Hercegovka sam i toga se sramit neću, ali sam prije svega ponosna Hrvatica. Deset godina živim u Vrgorcu, a ovdje sam završila i osnovnu i srednju školu. Obrazovanje sam nastavila u Splitu jer je to najbliži grad koji ima univerzitet, a sutra želim svojim stečenim znanjem doprinositi Hrvatskoj i Vrgorcu – poručila je Valentina na skupu vrgorske podružnice HSP-a Ante Starčević na predizbornom skupu.

U političku arenu uključila se, kaže, jer je bila razočarana beznađem svojih vršnjaka.

– Vjerujem da mogu pridonijeti svome gradu više nego oni kojima smo 20 godina davali povjerenje da upravljaju Vrgorcem – kaže studentica koja je političku karijeru započela nedavno. Postala je predsjednicom mladeži HSP AS Splitsko- dalmatinske županije. U stranci Valentinu opisuju kao marljivu, upornu i odlučnu mladu djevojku. Iako je do sada na politiku gledala kao na hobi uz studij, očito su lokalni izbori pobudili želju da se u nju aktivnije uključi.

Izvor: 24sata.hr
Back to top button