Finale Kupa BiH: Široki Brijeg i Sarajevo večeras igraju za trofej

Nogometaši Širokog Brijega večeras na Pecari dočekuju Sarajevo u uzvratnom susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

 

Širokobriježani su u prvom meču finala na Koševu pobijedili s 1:0 i s optimizmom čekaju uzvratni susret. Ekipa s Pecare u ovoj sezoni podbacila je u prvenstvu gdje igra Liga za opstanak, pa je sve snage usmjerila na Kup. Uvjereni su da mogu do trofeja i plasmana u pretkolo Evropske lige.

– Naš cilj je od samog početka trofej. Igramo pred našim navijačima, uvjeren sam u veliku potporu i da ćemo mi biti ti koji će na kraju slaviti – kazao je šef stručnog štaba Širokog Brijega Goran Sablić.

Po njegovim riječima, Široki neće braniti rezultat već će nastojati maksimalno pritisnuti Sarajevo i dominirati utakmicom.

U konkurenciju za početnu postavu vraćaju se Wagner i Ćorić, a trener momčadi s Pecare zbog kartona neće moći računati na Menala i Marinu.

Optimisti uoči večerašnjeg meča su i nogometaši Sarajeva koji u Široki Brijeg putuje s nadom da mogu da nadoknadi zaostatak iz prvog meča i osvojiti trofej. Iako su poraženi na svom terenu izabranici trenera Mehmeda Janjoša, koji zbog suspenzije danas neće moći voditi svoj tim s klupe, vjeruju u trijumf.

– Jedan gol mijenja situaciju. Još uvijek imamo svoje šanse i vjerujem da ćemo osvojiti Kup. Proteklog vikenda smo u Mostaru postigli dva gola, odigrali dobro, mada nismo slavili, ali vjerujemo da ćemo uspjeti u našim namjerama u srijedu. Želimo napraviti što bolji rezultati. Svjesni smo važnosti utakmice – rekao je prvotimac Sarajeva Adnan Kovačević.

Utakmica Široki Brijeg – Sarajevo počinje u 20 sati.

(Bportal.ba)

 

Back to top button