Begiću i gospodo iz Nogometnog saveza, crvenite li se bar malo zbog ovoga?

Još jedna farsa pod okriljem Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH je završena. Najmasovnije nogometno takmičenje u našoj zemlji privedeno je kraju, Široki Brijeg je osvojio Kup BiH, a nogometaši tog kluba i njihovi protivnici iz Sarajeva, zajedno sa sudijama, čestito su odradili svoj dio posla. Njima se nema šta prigovoriti.

 

Za ostalo što se dešavalo na i oko stadiona Pecara, silne propuste, zviždanje himni BiH, ustaške povike, vraćanje navijača Sarajeva, skandalozni TV prenos u režiji srbijanske Arene sport, pa do zatvaranja očiju pred tim incidentima i sramnog izvještaja delegata utakmice Ivice Galića iz Mostara, u kojem se navodi da incidenata na utakmici nije bilo, krivac je jedan i on se zove rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.


NK Široki Brijeg – FK Sarajevo / Zvižduci za… by clipsbh

Konkretnije, to je Elvedin Dino Begić, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza, koji je za vrijeme prvog, a evo i drugog mandata, dozvolio da se najvažnije državno takmičenje sroza na nivo lokalnog malonogometnog turnira.


NK Široki Brijeg – FK Sarajevo / Skandiranje Za… by clipsbh

Finalna utakmica Kupa BiH, umjesto da bude centralni događaj sezone, zahvaljujući Begiću i njegovim saradnicima, zarad njihovih fotelja i mira u kući, pretvorena je u petoparačku predstavu naspram koje turnir Asim Ferhatović Hase izgleda kao spektakl.


NK Široki Brijeg – FK Sarajevo / Dodjela… by clipsbh

Begić je javnosti dužan niz odgovora: Zašto zviždanje himni BiH nije incident i zašto se ono tolerira, zašto se toleriraju fašističko i nacionalističko skandiranje i parole, da li je u prodaji televizijskih prava preča marka više u odnosu na državne interese i da li je ta marka više vrijedna činjenice da sportska javnost u BiH nije imala priliku gledati izvođenje penala zbog bloka reklamnih poruka srbijanske televizijske kuće kojoj je Nogometni/Fudbalski savez omogućio prenos, te u konačnici, kako to da zvanični delegat utakmice sve to nije vidio?

Fašističko orgijanje na Pecari i bacanje predmeta na teren, što Nogometni/Fudbalski savez BiH ocjenjuje kao “događaj bez incidenta”, te u konačnici i javnost uskraćena samog vrhunca Kupa BiH, samo su vrh ledenog brijega negativnih pojava i problema koje je rukovodstvo krovne kuće bh. fudbala u posljednjim godinama priuštilo sportskoj javnosti u našoj zemlji.

I na kraju, javnost ima pravo dobiti odgovor na glavno pitanje: Da li se Dino Begić barem malo crveni zbog svega što se dešavalo na Pecari? Koliko god da je to njemu neshvatljivo, Kup BiH je ipak značajniji od njegove udobne fotelje i finansijskih interesa njega i njegovih saradnika.

Faktor.ba

 

Back to top button