Nemile scene u Semberiji: Sliškovićev pomoćnik psovao sudijama “majku lopovsku”

Zrinjski je u Bijeljini ostvario veoma važnu pobjedu u odbrani naslova prvaka BiH.

 

Plemići su gubili sa 1:0 i ostali sa igračem manje, ali su u nastavku golovima Saše Kajkuta stigli do pobjede. Kajkut je drugi gol postigao u četvrtom minutu sudijske nadoknade, iz diskutabilnog penala.

Meč u Bijeljini obilježio je i incident u režiji Dalibora Cvitanovića, pomoćnika Blaža Sliškovića, koji je uputio niz uvreda prema glavnom sudiji Antoniju Bandiću i četvrtom aribitru Iliji Živkoviću. Cvitanović je zaradio isključenje.

– U 32. minutu nakon što je sudija utakmice dosudio indirekt za ekipu NK “Zrinjskog” Mostar nakon prekršaja nad golmanom ekipe gostiju koji je ostao da leži povrijeđen na terenu za igru pomoćni trener ekipe gostiju Dalibor Cvitanović uputio je čitav niz uvredljivih riječi i psovki prema sudiji Bandiću psujući mu majku i govoreći da je lopov. Imenovani nezadovoljan odlukom sudije o njegovom odstranjenju nastavio sa psovkama prilikom izlaska sa terena za igru odnosno iz tehničkog prostora, gdje je nastavio sa psovkama, koje je uputio i četvrtom sudiji psujući mu majku – naveo je u izvješaju delegat meča Goran Čejić iz Banje Luke.

Faktor.ba

 

Back to top button