AUSTRIJSKA POLICIJA UHAPSILA OPASNOG NASILNIKA: DJEČAK IZ BIH TERORIZIRAO CIJELI GRAD U AUSTRIJI

 

Austrijska policija uhapsila je četrnaestogodišnjaka porijeklom iz Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je bio vođa šesteročlane bande tinejdžera koja se bavila reketiranjem.

Osim toga, maloljetnik se sumnjiči za nanošenje fizičkih povreda vršnjacima, kao i pokušaj pljačke. Prema pisanju tamošnjih medija,14-godišnjak je terorizirao cijeli grad Asten u regiji Gornja Austrija. Maloljetničkoj bandi se pripisuje 40 krađa. Asistenti i vozači uhapšenom 14-godišnjakinju bila su dvojica 18-godišnjaka.

On je uglavnom za žrtve birao slabije od sebe. Prijetio bi im batinama, iznuđivao novac te naplaćivao reket nudeći zaštitu plinskim pištoljem.

Maloljetnicima, koji su morali da ga poslušaju iz straha, otimao je džeparac i u iznosu od po nekoliko stotina eura. Austrijski mediji i istražitelji 14-godišnjaka su opisali kao “hodajuću bombu”.

U toaletu politehničke škole pretukao je učenika koji je, navodno, uvrijedio jednu djevojčicu, također rodom iz Bosne i Hercegovine. Zbog ovog incidenta izbačen je iz škole, ali je vraćen nakon što je dječak odbio da ga navede kao napadača. Policija je pronašla video na mobitelu jer je mladi Bosanac, navodno, snimao cijeli događaj.

Na željezničkoj stanici u Lincu pretukao je do nesvijesti dvojicu dječaka, koji su njegovo ponašanje ocijenili glupim.

izvor: avaz.ba

Back to top button