Šta je gradonačelnik Zenice obećao Čeliku i Robijašima?

Nogometaši Čelika jučer su remijem na gostovanju u Širokom Brijegu u 10. kolu Lige za opstanak osigurali premijerligaški status, a sinoć su im najvatreniji navijači u centru Zenice pripremili spektakulatar doček.

Bez obzira na to što su izborili opstanak, borba Čelika još uvijek nije gotova jer klub sa Bilinog polja još uvijek nije izmirio svoja dugovanja kako bi mu Drugostepena komisija za licenciranje odobrila licencu za nastup u PLBiH naredne sezone.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u Zenici dodijeljena su određena sredstva, međutim zeničkom klubu nedostaje još uvijek 53.000 KM kako bi izmirili dugove, i tako ispunili uslove za dobijanje licence.

Tim povodom prisutnom skupu sinoć se obratio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović kazavši Robijašima kao i igračima i stručnom štabu zeničkog kluba kako Čelik kao udruženje građana treba izabrat legitimno tijelo uprave kako bi s tim zahtjevom došli kod njega.

– Prije svega želim čestitati igračima i stručnom štabu. Vi ste vidjeli da je Čelik bio bezbadežan, a ja sam ga vratio građanima i njegovim Robijašima, i tako ga odmakao od politike. Vidjeli ste da sam krenuo finansirati, iako je protiv mene zbog toga podnesena krivična prijava. Ja sam uradio što sam uradio – istakao je sadašnji gradonačelnik Zenice, a nekadašnji predsjednik NK Čelik Fuad Kasumović, te dodao:

– Čelik je udruženje građana i u narednih 15 dana treba sebi izabrati Skupštinu odnosno rukovodstvo i doći u Gradsku upravu kako bi s nama razgovarao da vidimo šta treba dalje učiniti. Do sada smo sve isfinansirali, a bit će i licenca u ponedjeljak.

 
Izvor: Faktor

 

Back to top button