Misica sa potjernice iz BiH živi u Srbiji sa skupštinskim zastupnikom

Slobodanka Tošić (29), bivša Miss fotogeničnosti BiH, sudionica Survivera i Playboyjeva zečica, koja je u Sarajevu osuđena zbog pomaganja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala, skriva se pred pravosudnim organima kod zastupnika u Skupštini Srbije Žike Gojkovića, objavio je srbijanski Blic.

 

List tvrdi da bivša misica boravi u stanu Žike Gojkovića, zastupnika vladajuće koalicije, sa kojim se često i posve neometano pojavljuje u javnosti.

Zbog izbjegavanja odsluženja zatvorske kazne za Tošić je izdata međunarodna potjernica, što srbijanskom zastupniku očito nije zasmetalo.

Bivša misica uhapšena je u Hrvatskoj i 1. jula 2015. izručena u BiH zbog suđenja za optužbe da je sudjelovala u pokušaju uboistva te da je bila dio bande koja je ukrala oko 4,5 miliona eura.

Slobodanka Tošić je početkom marta osuđena na dvije i pol godine zatvora, nakon što je proglašena krivom za saučesništvo u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale, kojeg je namamila po nagovoru Darka Eleza.

U presudi Suda BiH tada je navedeno da će u kaznu biti uračunato vrijeme koje je Tošić provela u pritvoru od 17. maja do 21. augusta 2015. godine, kao i da je prilikom izricanja sankcije Sud uzeo u obzir da je optužena u vrijeme izvršenja krivičnih dijela imala nepunih 18 godina te da nije bila u stanju ispravno razlučiti opasnosti krivičnih dijela.

Nakon izricanja presude, Slobodanka Tošić je uz stroge mjere zabrane puštena na privremenu slobodu (u Han Pijesak) do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

Budući da se, u međuvremenu, nije odazvala na pozive, Sud BiH je zatražio od INTERPOL-a da se za odbjeglom misicom raspiše potjernica.

Blic

 

Back to top button