RODITELJI ako radite ove dvije stvari, pretvoriti ćete vašu djecu u psihopate!

Istraživači su intervjuisali opasne kriminalce i otkrili da su svi u djetinjstvu bili izloženi jednoj od ove dvije stvari
Dva izrazito ekstremna stila roditeljstva od dece kasnije u životu mogu da naprave kriminalne psihopate, otkrilo je najnovije istraživanje.

Norveški Univerzitet nauke i tehnologije sproveo je brojne intervjue sa zatvorenicima iz strogo čuvanih zatvora i otkrio da su svi ili bili totalno zapostavljeni ili pod maksimalnom kontrolom roditelja kao deca.

Psihopata je osoba koja pati od hroničnog mentalnog poremećaja sa abnormalnim ili nasilnim ponašanjem. Definiše ga manjak empatije i tendencija da manipuliše ljudima bez ikakve krivice.

Ovo zapanjujuće istraživanje takođe je otkrilo da su svi zatvorenici bili izloženi istoriji fizičkog ili psihičkog zlostavljanja tokom detinjstva.
Objašnjavajući tipove roditelja koje su zatvorenici imali, istraživači su primijetili da oni uopšte nisu brinuli o djeci ili su bili pretjerano posesivni. Većina roditelja nalazi se negdje “u sredini”.

Ipak, oni napominju da svi zločini koje su oni počinili ne mogu da budu objašnjeni samo lošim odrastanjem, ali da ono može da ima izuzetno veliku ulogu u formiranju ličnosti deteta i određivanju njegove budućnosti.

Izvor: Telegraf.rs

Back to top button