Kolinda Grabar- Kitarović potvrdila da će sudjelovati na inauguraciji Vučića

Kolinda Grabar- Kitarović potvrdila da će sudjelovati na inauguraciji Vučića
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u subotu na summitu Brdo-Brijuni u Sloveniji da će sudjelovati u Beogradu na inauguraciji novog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dosadašnji srbijanski premijer u subotu je na skupu predsjednika država jugoistočne Europe na Brdu kod Kranja prvi put sudjelovao u novom svojstvu predsjednika države i tom je prigodom pozvao kolege iz okruženja da dođu u Beograd na njegovu inauguraciju.

Rekao je da će na svečanost doći i mnogi drugi iz susjedstva,  Evrope i svijeta.

Odlazak u Beograd potvrdila je i hrvatska predsjednica na konferenciji za novinare sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom i s njemačkim predsjednikom Frankom-Walterom Steinmeierom, posebnim gostom skupa, prenosi Hina.

Dužnost je dviju država koje imaju otvorena pitanja da ih rješavaju i grade dobre odnose “u interesu hrvatskog i srpskog naroda i svih građana”, rekla je hrvatska predsjednica.

“Doći će (makedonski predsjednik Đorge) Ivanov, vjerujem  i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Slovenije Borut Pahor, siguran sam da će doći i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović”, kazao je Vučić novinarima u stanci sastanka na kojem se susreo i razgovarao i sa Steinmeierom.
(Vijesti.ba / FENA)

Back to top button