Najzanimljiviji čovjek na svijetu ulogu je dobio kao beskućnik, pet minuta promijenilo mu je život

Screenshot: YouTube

JONATHAN GOLDSMITH, poznati i kao “Najzanimljiviji čovjek na svijetu”, na audiciju za posao došao je u šezdesetim godinama kao beskućnik koji se tuširao samo kad mu se pružila prilika.

“Da stvari budu gore, Dos Equis je tražio “mladog, latino tipa””, piše u svojim novima memoarima: “Stay Interesting: I Don’t Always Tell Stories About My Life, But When I Do, They’re True and Amazing.”

Na audiciji koja je došla nakon više od 10 godina propadanja, Goldsmith se umalo nije ni pojavio, no tih 30 minuta promijenilo mu je život. No, nekoliko minuta zapravo je bilo presudno. Naime, završni dio audicije bila je improvizacija završne rečenice u monologu čija je tema bila “kako sam se hrvao s Fidelom Castrom”, piše New York Post.

Goldsmith je tad okrenuo priču i počeo govoriti kako je zavodio žene kad je kao lovac i naletio na selo u kojem su djevojke prale veš uz rijeku. Zadnja rečenica bila je “I sve sam ih pojebao”, što je čitavu posadu na audiciji toliko oduševilo da su umjesto “mladog latino tipa” ulogu dali “smrdljivom 65-godišnjaku.” Da dobije ulogu, pomogla je i njegova tadašnja agentica.

U svojim memoarima opisuje i svoju glumačku karijeru, a tvrdi da s Dustinom Hoffmanom nikad nije bio dobar, još od vremena kad su zajedno glumili u istoj predstavi u mladim danima. Sraz je imao i Clintom Eastwoodom s čijom se djevojkom spetljao na setu vesterna “Objesite ga bez milosti”  (“Hang ‘Em High, 1968.) nakon čega Eastwood nikad više s njim nije pričao.

Prošle godine Goldsmith se umirovio te je njegovu ulogu preuzeo novi “Najzanimljiviji čovjek na svijetu.”

index.hr

Back to top button