Djevojčice otkrile jezive poruke koje im je slao političar: Sanjam te golu, bolje pristani milom nego silom

“Čekam te kod internata. Kad te vidim, uzbuđuješ me. Sanjam te golu u krevetu. Bolje milom, nego silom. Nećeš pobjeći. Ne tjeraj me da budem pokvaren. Bit ćeš samo moja.”

Ovo su samo neke od nekoliko stotina bezobraznih i uznemiravajućih poruka koje je, navodno, S. C. (57), lokalni političar iz Trgovišta u Srbiji, slao maloljetnim djevojčicama, piše “Blic”.

Lokalnog moćnika, vlasnika firme i odbornika Osnovno javno tužilaštvo u Vranju sumnjiči za pedofiliju.

On je, prema navodima roditelja maloljetnica, četiri devojčice iz kraja progonio, uznemiravao i slao im neprimjerene poruke od 2015. do 2016, od kojih one i danas vuku traume.

Kako je tužiocima ispričala maloljetna D. M., ona nije znala ko joj šalje uznemiravajuće poruke dok se nije povjerila drugarici. Onda su shvatile da obje imaju istog progonitelja!

S. C., koji se tereti za pedofiliju, u jednom danu djevojčici je poslao više od 100 poruka! Ocu maloljetnice tada je prekipjelo i prijavio je lokalnog političara.

– Zahtjevamo od državnih organa da nas zaštiti. Zbog njegovih bolesnih postupaka još smo u grču i pod stresom. Sram ga bilo i on ima kćerku. Upropastio nam je porodicu – priča jedan od roditelja zlostavljanih djevojčica, koji nije želeo da ugrozi privatnost svoje kćerke, te je želio da ostane anoniman.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju Mirjana Vukoičić-Jovčić izjavila je da je u toku postupak poduzimanja dokaznih radnji protiv S. C. zbog ugrožavanja sigurnosti, zlostavljanja i mučenja. Osnovano se sumnja da je ovaj poduzetnik 2015. i 2016. godine slao bezobrazne i uvredljive poruke, uznemiravao i seksualno zlostavljao maloljetne učenice N. M., A. S., D. M. i M. K.

Slučajevi pedofilije su u nadležnosti zamjenice osnovnog javnog tužioca u Vranju Emilije Tončić, koja je istakla da je predmet delikatan i da su izjave maloljetnica potresne i uznemiravajuće.

Avaz.ba

Back to top button