Omen X Compact Desktop je računar koji ide na vaša leđa

Omen X Compact Desktop je računar koji ide na vaša leđa

Foto: Screenshot

HP je predstavio novi računar za sve gamere, Omen X Compact Desktop.

Ovaj računar ima dvostruku ulogu, klasični desktop računar i VR backpack računar. Naime, uz upotrebu posebnog ruksaka Omen X Compact Desktop se može nabaciti na leđa kako za vrijeme VR gaminga ne bi morali biti prikovani za jedno mjesto. Nadalje, u slučaju da se zasitite VR gaminga te poželite računar iskoristiti za neku drugu vrstu posla dovoljno ga je samo odložiti u poseban dock i on je spreman za rad kao i svaki drugi desktop.

wjjmdwunsgklip9ebvcwnb-1200-80

Kako bi zadovoljio dva svijeta, gamerski i poslovni, HP se odlučio na ugradnju snažnih komponenti poput Intelovog otključanog Core i7 procesora te Nvidijine grafičke kartice GeForce GTX 1080. Nadalje, uz računar će stići i 16 GB DDR4 RAM-a te terabajtni PCIe SSD.

Sam dock donosi pet USB Type-A portova, jedan USB Type-C port te po jedan HDMI i DP port. Na kućištu računara nalaze se dodatni USB Type-A portovi (4x) i USB Type-C portovi (1x) te po jedan HDMI 2.0 i mDP port te HTC Vive power-out i 3,5-milimetarski audio port.

U prodaju stiže tokom jula po početnoj cijeni od 2.499 USD. U slučaju da ga želite koristiti za VR gaming bit će potrebno uz navedeni iznos uložiti i dodatnih 599 USD za Omen VR backpack uz kojeg dolaze četiri 73Whr baterije te odgovarajući dock za njihovo punjenje.

Dock može istovremeno puniti do dvije baterije. HP navodi kako je autonomija računara s dvije baterije do sat vremena. Budući da je baterije moguće zamijeniti (jednu po jednu) tokom gaminga, komplet od četiri baterije omogućit će vam najviše do dva sata gaminga.

avaz.ba

Back to top button