Kada odlučite da pijete samo vodu, vaše tijelo doživjet će preporod

Pokušajte na neko vrijeme zamijeniti kupovne, a posebno gazirane, sokove vodom i posmatrajte šta se događa s vašim tijelom. Oni koji su odlučili da piju samo vodu – oduševljeni su rezultatima.

To je dobro i za vaš kućni budžet, jer više nećete trošiti toliko novca na sokove, koji zapravo ne trebaju vašem tijelu. Izuzetak su sokovi koje sami napravite kod kuće od svježeg voća i povrća – njih ne treba izbjegavati, jer prepuni su vitamina i minerala.

Evo što će vam se sve dogoditi kada počnete piti samo vodu:

Brže ćete izgubiti višak kilograma Ako devet dana pijete samo vodu, izgubit ćete jednak broj kalorija kao da ste svaki dan trčali osam kilometara.

Ubrzat će vam se metabolizam i imat ćete više energije Samo pola litre popijene ujutro ubrzava metabolizam za 24 posto.

Mozak će vam raditi bolje Mozak se sastoji od između 75 i 85 posto vode, pa ako tekućine ima dovoljno, lakše ćete se koncentrirati na ono što radite.

Manje ćete jesti Voda smanjuje apetit što svakako pomaže gubitku kilograma.

Tijelo će brže izbaciti toksine Voda pomaže da se iz tijela uklone štetne supstance, a to je dobra prevencija starenju.

Smanjit će se rizik za razvoj mnogih bolesti Takvi su visoki krvni pritisak, bolesti mokraćnog mjehura pa čak i rak crijeva.

Srce će vam raditi bolje Samo pet čaša vode na dan umanjuje rizik od srčanog udara za 41 posto.

Koža postaje glatka i čišća Poznato je da voda čisti kožu i hidratizira je zbog čega izgleda predivno, zategnuto i zdravo, otkriva BrightSide.

 

Izvor: 24 sata.hr
Back to top button