Konobarica vratila novčanik pun para

Zora Bokić, konobarica u restoranu “Drijen”, koji se nalazi pored magistralnog puta Trebinje – Dubrovnik, pronašla je novčanik sa većom svotom novca, ali i sa cjelokupnom dokumentacijom Dine Barjaktarević i vratila ih vlasnici.

 

Barjaktarević je rodom iz Trebinja, ali živi u Holandiji i s porodicom je bila tek stigla u rodni grad. Po dolasku na dubrovački aerodrom “Čilipi” Dina je sa suprugom Safetom i sinom Damirom svratila na osvježenje i ručak u restoran “Drijen”, gdje inače navraćaju kad dođu u Trebinje i tu joj je ispao novčanik.

Uvečer je shvatila da joj nema novčanika, te je počela razmišljati kako se mora odmah vratiti u Holandiju da poništi ličnu kartu, vozačku dozvolu i bankovne kartice.

Mislila je da je novčanik izgubila na aerodromu, te je njen sin krenuo u potragu i usput skrenuo i do “Drijena”. Na vratima ga je dočekala nasmijana konobarica Zora koja je dan ranije pronašla novčanik i uredno ga odložila u najlonsku kesu da ga preda vlasnicima, ali ih te večeri, kako je kazala Damiru, nije htjela uznemiravati pretpostavljajući da su umorni od puta.

Zora kaže da je njena dužnost i obaveza da kao ugostiteljski radnik sve nađene stvari uredno ostavi i sačeka da vlasnici dođu po njih. Vlasnica novčanika Dina se putem medija odlučila zahvaliti poštenoj konobarici. Ovo je drugi slučaj u posljednji mjesec i po da pošteni Trebinjci vraćaju novac vlasnicima jer je početkom aprila radnik Komunalnog preduzeća Trebinje Rajko Bovan u bačenom dušeku pronašao vreću punu eura, koje je vratio vlasnici, pišu Nezavisne.

Izvor: Nezavisne
Back to top button