RODITELJSKA PAŽNJA: Kako Čevra mokrih hlača za kafanskim stolom prikuplja hrabrost da napiše tekst

Omera Čevru je javnost u BiH do sada poznavala kao bivšeg člana SDP-a, glasnogovornika SBB-a, savjetnika SBB-ovog ministra rada i socijalne politike, te osuđivanog seksualnog prijestupnika i kriminalca, što dokazuje njegov sadržajan dosje u SAD-u. Međutim, jučer smo, zahvaljujući mediju kojem njegov stranački šef pruža konsultantske usluge, saznali i da je Čevra novinar, politički analitičar, kriminolog, hipolog, teolog i vidovnjak.

Svi ćemo, ukoliko se “zeleni jahači bošnjačke apokalipse” ne skinu sa vlasti 2018. godine, završiti kao konj Amira Zukića, tvrdi Čevra.

– Zato je Bošnjacima potreban novi lider, uspješna osoba koja pobjeđuje u životu, te koja ima kapacitet da nametne tu vrstu političkih odnosa, jednu istinsku multinacionalnu agendu koja je potrebna ovoj zemlji, osoba koja razumije suštinu i temelj onoga šta uistinu sve tri strane u BiH žele. Takva vrsta lidera najbrojnijeg naroda mora imati poštovanje i povjerenje Bošnjaka u Sarajevu, biti dočekan kao prijatelj Hrvata u Hercegovini, kao i Srba u Banjoj Luci – napisao je Čevra u svojoj “kolumni”.

Na trenutak smo pomislili da Čevra aludira na svog stranačkog šefa, sve do dijela u kojem navodi kako taj novi lider treba imati “poštovanje i povjerenje Bošnjaka”. Uzimajući u obzir da su Bošnjaci već 2010. i 2014. godine pokazali koliko vjeruju Radončiću, jasno je da Fahrudin Radončić nije osoba koju je Čevra opisivao. Istini za volju, nije da Radončića Milorad Dodik u Banjoj Luci i Dragan Čović u Mostaru ne percipiraju kao idealnog partnera za realizaciju svojih ciljeva, te ga “dočekuju kao prijatelja”, ali je potrebni odnos Bošnjaka prema tom novom lideru eliminirao predsjednika SBB-a iz užeg kruga Čevrinih potencijalnih novih lidera.

– Činjenica da je za vrijeme svetog mjeseca ramazana naređeno brutalno ubijanje konja optuženog genseka SDA Amira Zukića, potvrđuje da zelenim jahačima bošnjačke apokalipse ništa nije sveto – konstatirao je Čevra u nastavku svog teksta.

Pored vidovitosti i mogućnosti da riješi kriminalne slučajeve prije samih istražnih organa, Čevra je demonstrirao i “zavidno” poznavanje islama, te poštivanje, kako je kazao, svetog mjeseca ramazana. “Kolumnista”, portparol, savjetnik SBB-ovog ministra Veska Drljače, je sudeći po fotografiji ipak bolji poznavatelj “dobre kapljice”. Toliko mu ovo posljednje dobro ide da se od kafanskog stola ne može odvojiti, pa ni toliko da bi otišao do toaleta, što se vidi iz priloženog. Radončićevog “kolumnistu” i portparola sarajevski ugostitelji dobro znaju. Prema svjedočenjima pojedinih ugostitelja Čevra je za noć pravio toliki ceh da na kraju nije mogao da plati, pa je dugove vraćao mjesecima poslije.

Omer Čevra u standardnom izdanju

Izvor: Faktor
Back to top button