Torino bruji – ode Dani Alves u Mančester Siti!

Zapalio je Gonzalo Iguain fudbalsku Italiju emotivnom porukom u kojoj se oprostio od Danija Alvesa i poželeo mu sve najbolje u daljem životu i tako u rebus stavio sve – da li je u pitanju lapsus ili postoji nešto što drugi ne znaju. Još je veća konfuzija nastala kada je Argentinac obrisao video poruku sa društvenih mreža, ali izgleda da se kod Danija Alvesa stvarno kuva nešto ozbiljno. I to – transfer u Mančester Siti!

Torinom kruži priča da je Dani Alves rešio da napusti Juventus samo godinu dana pošto je u klubu stigao kao slobodan igrač posle rastanka s Barselonom, a kao razlog navodi se poziv koji se ne odbija. Od svog fudbalskog učitelja – Pepa Gvardiole.

Pep je po završetku turbulentne sezone, u koju je spucao preko 250.000.000 evra i ništa značajnije nije uradio, krenuo u veliko renoviranje tima, gde je najveći akcenat bacio na sređivanje odbrane. Tim su već napustili Pablo Zabaleta i Bakari Sanja, koji su pokrivali desni bok, dok je nedavno otišao i Gael Kliši. S obzirom da je na desnoj strani ostala velika rupa koju treba popuniti, ne bi trebalo da čudi Pepov poziv. Posebno jer su Gvardiola i Alves imali fantastičnu saradnju tokom zajedničkih godina provedenih u Barsi.

Ne samo da je Alves blizu potpisivanja ugovora sa Sitijem, već su i pregovori Juventusa i Sitija u poodmakloj fazi i da bi trebalo samo da se utanače pojedini detalji transfera.

Alves je posle neuspelog pokušaja da se osvoji Liga šampiona poslao ultimatum Juventusu da želi novi ugovor do 2019. godine, što mu je klub i ponudio, uz platu od 4.000.000 evra. Ali, izgleda da se poziv sa severa Ostrva ne odbija.

Podsetimo, Alves je bio i Čelsijeva meta.

Mozzarsport.com

Back to top button