Volite li Lud zbunjen normalan? Pripremite se… Stiže nova serija koja bi mogla zaluditi region

Volite li Lud zbunjen normalan? Pripremite se... Stiže nova serija koja bi mogla zaluditi region

Đurić, Bitorajac, Glamočak, Prpić

Sve je spremno za početak snimanja novog sitkoma iz pera proslavljenog autora Feđe Isovića. Riječ je o TV seriji pod nazivom “Ne diraj mi mamu”, čiji će prvi kadrovi biti snimljeni u ponedjeljak u Sarajevu, gdje stiže legendarni glumački dvojac Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac, a pred kamerama će im se pridružiti i Jasna Diklić, Anđelka Prpić, Admir Glamočak, Džana Pinjo te, u nastavku snimanja serije, i brojne druge zvijezde iz regiona u epizodnim ulogama.

– Sve je spremno u našem studiju u Hrasnici, u kojem smo, inače, radili “Lud, zbunjen, normalan” i seriju “Kriza”. Napravljeni su, naravno, novi prostori, nova scenografija i “Ne diraj mi mamu” može da počne – najavljuje scenarista Feđa Isović.

Sličan LZN 

Kaže da su pripreme za seriju bile duge i temeljite te da je cijela ekipa sretna zbog početka snimanja.


Isović: Za početak se snima deset epizoda

– Riječ je o senzacionalnoj glumačkoj postavi Đuri, Bitorajcu, Diklić, Prpić, Glamočaku, Pinjo… To je nekakva osnovna postava, ali baš kao i u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, imat ćemo niz epizodnih uloga iz čitavog regiona – podsjeća Isović.

Riječ je o sitkomu koji je, prema dramaturškoj kompoziciji, sličan hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

– Radnja serije neka ostane mala tajna. Uglavnom, opet je riječ o jednoj disfunkcionalnoj porodici, kao u LZN-u, ali su odnosi unutar porodice postavljeni malo drugačije. Dakle, u jednom stanu žive majka, sin i njihov zet, koji su se stjecajem okolnosti našli da žive skupa u stanu – otkriva Isović.

Premijera najesen  

“Ne diraj mi mamu” snimat će se do kada to gledaoci budu željeli, a u ljetnom turnusu, dodaje scenarista, realizirat će se deset epizoda.

– Takav je plan, jer ljudi moraju otići na odmor. Što se tiče premijere, vjerovatno će to biti u jesenjoj shemi Nove TV, koja je glavni producent, a za ostale TV kuće ćemo vidjeti – kaže Isović.

Ostala ekipa

Reditelj: Elmir Jukić.
Producent: Davor Pušić.
Produkcija: FIST.
Direktor fotografije: Miljenko Uherka.
Scenograf: Mario Ivezić.
Kostimi: Lejla Graho.
Muzika i obrada tona: Dino Šukalo i Nedim Babović.
Avaz.ba

Back to top button