Jasmin Memišević novi predsjednik NK Čelik

Nakon što je prošlog vikenda održana peticija za održavanje vanredne sjednice Skupštine NK Čelik iz Zenice, danas je ista održana u sali Gradskog vijeća Zenica. Za večerašnji kvorum historijske prve sjednice Skupštine po novom Statutu bilo je potrebno 60, a odazvalo se 144 člana Skupštine.

Na dnevnom redu je bilo glasanje za novi Tehnički odbor, Nadzorni odbor, te Upravni odbor.  U Tehnički odbor izabrani su Haris Bjelošević, Emin Dedić, Nezir Škaljo, Mirza Kadić i Amar Vejzagić. Nakon glasanja Nadzorni odbor je izglasan u sastavu: Kenan Ćurovac, Tarik Hadžimahmutović, Robert Jonjić, Nura Soldin, Dejan Livančić, Mehmed Drino, Haris Turkić, Harun Čolić, Lordan Iličić.

Za novog predsjednika Čelika u naredne dvije godine izabran je 45-godišnji Jasmin Memišević, koji je zanimljivo bio jedini kandidat za ovu funkciju. Ovaj bivši nogometaš Čelika s crno-crvenima je osvojio tri titule prvaka BiH i dva Kupa BiH. Trenutno je zaposlen u administraciji RMU Breza, te je delegat na Drugoj ligi FBiH.

Uz Memiševića u Upravnom odboru kluba biće još Miralem Nalić, Amir Merdžić, Benjamin Terzić i Vitomir Paškalj. Tako se može konstatirat da su klub s Bilinog Polja preuzeli bivše legende Čelika. Novi predsjednik se i obratio članovima Skupštine. “Vi ćete gledati ovaj novi Upravni odbor još dugo, nadam se da će biti više članova kluba, ta cifra mora biti 4000-5000 od članova u narednom periodu. Moramo klub da dignemo na mnogo veći nivo u svakom segmentu.

Prioritet kluba je organizacija Omladinskog pogona, to mora biti osnov i prioritet. Svake godine moramo izbacivati četiri-pet igrača iz svog pogona, ne treba nam gomilanje igrača sa strane. Imamo potencijal i domaće snage, moramo imati dobre trenere, ne one koji vise po kladionicama, nego koji će se školovati, koji su dobri i pošteni ljudi, te koji mogu nešto naučiti našu djecu.

Saradnja s Gradom i klubovima u kantonu, te Savezom mora biti neupitna, moramo raditi još više na tom planu. Ja sam otvoren, već ujutru krećem na posao i rješavamo probleme koji su ispred nas. Biće teško, preteško, ali sam uvjeren da ćemo biti uspješni. Ovo je prva Uprava koja nije politička, nego su je izabrali članovi kluba i po tome smo posebni”, kazao je Jasmin Memišević.

Sportsport.ba

Back to top button