Mektić: Ako me Dodik opet prozove izdajnikom, pokazaću papire o njegovom švercu

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, već 15 godina prodaje dva stana u Beogradu, rekao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH na konferenciji za novinare u Banjaluci.

“Javno pitam Milorada Dodika odakle mu novac za sve te transakcije i neka odgovori javnosti šta je prava istina”, rekao je Mektić, prenosi portal nezavisne.com.

Rekao je da će za svaki put kad ga Dodik prozove izdajnikom, pokazati po jedan papir o “švercu” i o tome šta je Dodik radio u Beogradu.

Ustvrdio je i da je Dodik naredio RTRS-u da, za vrijeme NATO bombardovanja, ne kaže ni jednu lošu riječ protiv Alijanse i zapada, kao i da se Dodik nikad nije oglasio oko predaje jasenovačke građe.

“Biće priče u o helikopterskom servisu, ko se sve voza u tom helikopteru, za šta se upotrebljava, a do tad neka izvrše dezinfekciju tog helikoptera”, rekao je Mektić novinarima u Banjaluci.

Mektić je rekao da je Dodik dezerter koji je prihvatio sve što je protiv interesa Srpske.

Govoreći o saslušanju Gorana Salihovića, suspendovanog glavnog tužioca BiH, Mektić je kazao je da je uvjeren da će taj predmet rezultirati podizanjem optužnice i da će se dokazati da je bio u pravu kad je rekao da je pravosuđe puno kriminala.

Pozvao je građane BiH da izađu na mirne proteste protiv, kako je rekao, kriminalne i lopovske vlasti i političara iz svih partija.

Nezavisne.com

Back to top button