Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta

Admir ef. Vuković , tridesetšestogodišnjak iz Zavidovića, koji je živio u Mokronogama, gdje je i vodio tamnošnji džemat, muškarac je koji je ubijen sinoć tokom krivolova u mjestu Stoga u Zavidovićima. Njegov zet Mesud Krajinić u pucnjavi je ranjen.

 

policija-traka

Tragedija se dogodila sinoć oko 21.30 sati, a kako se moglo saznati od poznanika preminulog efendije, Vuković i Krajinić, koji su lovci, na spomenutom lokalitetu su u to vrijeme nosili žito u hranilice životinja, piše Faktor.

S druge strane, u krivolovu su bili otac i sin P. H. i P. E. te im se, u trenutku dok su muškarci prolazili u njihovoj blizini noseći hranu, učinilo da vide divljač.

Odmah su zapucali prema njima. Vuković je ostao mrtav na mjestu, dok je njegov zet zadobio nekoliko povreda. Srećom, povrede nisu bile teške, pa je Krajinić zadržao prisebnost i odmah telefonom pozvao porodicu kojoj je kratko kazao da je ranjen.

Krajinić je nakon zbrinjavanja otpušten iz zaničke bolnice, s obzirom na to da su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

“Pacijent je u bolnicu dovezen u 22.20 sati zbog povreda leđa, lica i lijeve nadlaktice nastalih usljed djelovanja vatrenog oružja. Konstatovano je da se radi o lakim povredama. Pacijent je ipak opserviran neko vrijeme pa na kraju i pušten na kućno liječenje” kazala je za Faktor Aida Buro, glasnogovornica Kantonalne bolnice u Zenici.

1000_1498656239collage_admir

Uviđaj na mjestu događaja još traje, a obavljaju ga pripadnici MUP-a pod rukovodstvom dežurnog kantonalnog tužioca.

Tužilac je već naložio obdukciju tijela preminulog koje će danas biti hitno prebačeno u Zenicu. Uhapšeni će danas biti predati nadležnom Tužilaštvu.

“Otac i sin su uhapšeni i danas će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na daljnje postupanje uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ubistvo i lake tjelesne povrede. Dežurni tužilac će nakon zaprimanja izvještaja i ispitivanja osumnjičenih odlučiti o upućivanju prijedloga za pritvor. Naložena je obdukcija, koja će biti obavljena u Tuzli” kazala je glasnogovornica Tužilaštva ZDK Naila Muratović.

Prema saznanjima do kojih je došao portal Faktor.ba  iza ubijenog Vukovića ostala je porodica, supruga i dvoje djece.

Faktor.ba

 

Back to top button