Na pomolu megatransfer na Otoku: Guardiola dao zeleno svjetlo!

Pep Guardiola
Pep Guardiola (Foto: Richard Sellers/Press Association/PIXSELL)

Mnoga su se imena ovog ljeta spominjala u kontekstu prelaska u Chelsea jer Antonio Conte želi novo, pravo rješenje za sami vrh napada budući da je na izlaznim vratima Diego Costa, kao i Michy Batshuayi.

Romelu Lukaku “pobjegao” im je u Manchester United, a Pierre-Emerick Aubameyang i Alvaro Morata još uvijek su u svojim klubovima, Borussiji Dortmundu i Realu.

Dok se iščekuje da Conte učini nešto konkretnije u vezi s dovođenjem te dvojice, iz Španjolske stiže informacija kako je trenutno prva meta Bluesa postao – Sergio Aguero.

Nije kliknuo s Guardiolom

Manu Sainz, novinar AS-a, na Twitteru je objavio kako Chelsea želi Aguera te da, što je u cijeloj priči najvažnije, Pep Guardiola nema ništa protiv prodaje 29-godišnjeg Argentinca.

Priča se čini logičnom jer Guardiola i Aguero u protekloj sezoni jednostavnonisu kliknuli. Katalonski stručnjak želi polivalentnije igrače u ofenzivi koje će moći rotirati, a Argentinac ne može, tj. ne želi igrati bilo gdje drugo osim kao najistureniji igrač.

Sergio Aguero
Sergio Aguero (Foto: Steven Paston/Press Association/PIXSELL)

Do 30. lipnja 2019. vrijedi trenutni Aguerov ugovor sa Cityjem, ali teško je povjerovati da bi mogao ostati još dvije godine surađivati s Guardiolom, tim više jer je Pep dobio potpuno odriješene ruke od čelnika kluba da iz temelja izgradi novu momčad, spremnu na napad na titulu prvaka Engleske i Europe.

Costa i Batshuayi na odlasku, dvojica već otišla

Dođe li do situacije ili-ili, kao što je navodno bio slučaj u Juventusu s Leonardom Bonuccijem i Massimilianom Allegrijem, nije sporno da će šeici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izabrati Guardiolu, bez obzira što je Aguero zabio 33 gola (uz šest asistencija) u svim natjecanjima prošle sezone.

U međuvremenu, engleski mediji pišu kako su i Costa i Batshuayi na odlasku, nakon što su Chelseaju već napustili talentirani Dominic Solanke i Tammy Abraham koji su otišli u Liverpool odnosno Swansea.

To znači kako Conte mora kupiti dva napadača do kraja prijelaznog roka i istresti enorman iznos. Samo za Aguera morat će platiti Cityju veliku odštetu – Argentinac je procijenjen na 65 milijuna eura, tek je nedavno proslavio 29. rođendan i u najboljim je igračkim godinama.

dnevnik.hr

Back to top button