Ramić podržao rad Odgovora, Duraković najavio obilazak RS-a

U toku današnje posjete Srebrenici federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić se sastao sa predstavnicima novoosnovanog pokreta Odgovor.

Ministar Ramić je istakao važnost angažmana bivšeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića na zagovaranju jedinstvene političke platforme probosanskih snaga u RS-u za naredne izbore.

– Mi smo neovisni i nestranački pokret koji traži partnere za ostvarenje postavljenih ciljeva. U našim aktivnostima su planirani prijedlozi za konačno rješavanje diskriminacije u obrazovanju, pitanje ustavnih reformi, novi pristup donacijama i podršci povratku – kazao Ćamil Duraković.

Ciljevi i aktivnosti Odgovora predstavljeni su u razgovoru s ministrom Ramićem.

– Složili smo se da prioritet Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica moraju biti mladi ljudi koji su se ovdje vratili i imaju djecu koja idu u škole u RS-u. Odgovor je temelj novog dogovora Bošnjaka-povratnika, čiji sadržaj nakon dugo vremena nisu fotelje već vrijednosti i vizija našeg opstanka – poručio je Duraković danas u Srebrenici, saopćeno je iz Pokreta Odgovor.

fokus.ba

Back to top button