Bosanac tvrdi: ARMIN DEDIĆ SE FAVORIZIRAO BEZ IKAKVOG POKRIĆA!

Dragan Stojković Bosanac, najznačajniji je muzički znalac u „Zvezdama Granda“ čiji su se komentari itekako uvažavali ne samo kod produkcije nego i kod gledateljstva. On sve vrijeme nije prikrivao simpatije prema takmičarima koji su dolazili iz Bosne i to sa punim pravom i razlogom.

Ruku na srce, bosanski predstavnici su itekako pokazali da su talentirani i da nisu bez razloga stali na Grandovu scenu. No, bez obzira što je kroz šalu kazivao „tako se u Bosni pjeva“ njegovo žiriranje bilo je svakog puta nepristrasno, realno i znalački odmjereno i profesionalno izvagano. Nije nikoga posebno favorizovao mada, kako nam u povjerenju reče, imao je svoje favorite, ali ne bi bilo profesionalno da je to javno pokazivao.

armin

Po njegovom mišljenju to nije častan i pošten sud. Ono što je njegovo mišljenje jeste da su, recimo, Mirza Selimović i Gile sigurno za tri koplja kvalitetniji od sadašnjih pobjednika. No, publika je tako željela, a i žiri. Mnogo mu je žao što su se glasovi iz Bosne rasplinili na više strana, odnosno na više kandidata. Pitali smo ga naravno da li nam može reći ko je bio njegov favorit sada kada je sve okončano, odnosno ko mu se najviše dopadao na šta nam odgovori vrlo decidno da zna da će najbolji posao napaviti Adnan Nezirov koji je sjajan pjevač i da mu je mnogo žao što je izrabio svoj glas pred samo finale i što je trebao neke druge pjesme otpjevati u samom finalu.

-Ali, bila stvar. Damir Džakić ima prekrasnu boju glasa i sjajno pjeva – kaže Bosanac za „Express“.

prorocanstva-damir-dzakic

A kada smo ga upitali za Armina Dedića kazao je da mu uopšte nije jasno odakle odjednom njegovo favoriziranje. On je u prošlom takmičenju najveću podršku upravo od njega dobio. Šta se odjednom desilo ne zna, jer sve je to bez nekog pokrića.

-Ono što znam sigurno jeste da sam pošteno ocjenjivao i profesionalno, baš onako kako je i otpjevano u finalu, bez nekog favorizanja jer ja se ne bavim tim. Da sam se htio baviti tim onda bih favorizirao svoje dijete kada je bilo u takmičenju. Prema tome, nikakve etikete i zakačke meni niko ne može da prišije jer znam da sam čista i svjetla obraza odradio svoj zadatak – kazao je ovaj miljenik bh. publike koji planira već polovinom tekućeg mjeseca doći u svoj Konjic na odmor i druženje sa svojim prijateljima, a naravno i sa kolegama sa estrade koje je pozvao u goste na svoje imanje.

expressmag.ba

Back to top button