JUVE IDE PO NOVU TITULU: Pjanić i Lulić u lovu na trofej Super Kupa Italije

RIM – Juventus i Lazio večeras će na “Olimpicu” odmjeriti snage u finalu Super Kupa Italije. Zmaj protiv Zmaja. Miralem Pjanić protiv Senada Lulića.

 U reprizi finala iz sezone 2014/15., nominalni domaćin utakmice bit će Juventus, iako se ona igra na “Olimpicu”, zajedničkom stadionu rimskih klubova Rome i Lazija.

Na putu ka finalu, Juve je u osmini izbacio Atalantu (3-2), u četvrtfinalu je bio bolji od Milana (2-1), a u polufinalnom dvomeču od Napolija (5-4). S druge strane, Lazijali su izbacili Genou (4-2), Inter (2-1) i u dvomeču polufinala gradskog rivala Romu (4-3) i u finalu pobijedi istoimeni Lazio.

Među prvih 11 u oba sastava trebali bismo vidjeti po jednog reprezentativca Bosne i Hercegovine. U crno-bijelom dresu gledat ćemo sjajnog Miralema Pjanića, a u nebeskoplavom Senada Lulića.

Večerašnji dvoboj Juventusa i Lazija bit će četvrti duel dva kluba ove sezone. Lazio u svim natjecanja za pobjedu protiv Juventusa ne zna još od 29. siječnja 2013. godine. Od tog polufinalnog meča Kupa Italije, kada su plavo-bijeli slavili sa 2-1, te iz dvomeča izbacili Juve sa 3-2, Stara dama trijumfovala je čak osam puta, uz jedan remi.

 

Susret se igra sa početkom u 20:45 sati.

Back to top button