ŠTA JE OVO, LJUDI?! Teroristički napad u Finskoj, dvoje mrtvih! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Dve osobe su preminule, a šest je povređeno u napadu nožem u finskom gradu Turkuu, na zapadu zemlje, saopštila je danas policija.

Teroristički napad u Finskoj

Teroristički napad u Finskoj, Foto: Printscreen

“Ima osam žrtava u napadu nožem. Dve osobe su preminule, a šest je povređeno”, saopštila je policija tog grada na Tviteru, a prenosi agencija Frans pres.

Teroristički napad u Finskoj

Teroristički napad u Finskoj, Foto: EPA/Stringer

 

Nakon što je finska policija upucala u noge i uhapsila jednog muškarca koji je nožem izbo i povredio više osoba u Turkuu, poslato je upozorenje da bi još nekoliko napadača moglo biti na slobodi.

Napadač je, navodno, uzvikivao “Alahu Akbar”.

Finsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je, nakon ovog napada, podignut nivo bezbednosti u čitavoj zemlji, a policija je preko Tvitera upozorila građane da izbegavaju centar tog grada.

Finska nacionalna televizija Ile obavestila je da je centar Turkua zatvoren, a svedoci napada su rekli kako su videli tela na zemlji u tom delu grada, prenosi AFP.

Teroristički napad u Finskoj

Teroristički napad u Finskoj, Foto: EPA/Ari Matti Ruuska/Turun Sanom

“Vlada pomno prati situaciju u Turkuu i policijske operacije su u toku”, tvitovao je Juha Sipila pre sastanka u kabinetu, prenosi AFP.

Očevici tvrde da su izbodene i dve starije gospođe.

Ljudi su u panici bežali sa ulica.

Policija je preko Tvitera upozorila građane da izbegavaju centar tog grada, prenosi Rojters.

MTV3 televizija obavestila je da je policija podigla nivo obezbeđenja na aerodrumu u Helsinkiju, kao i na železničkim stanicama.

U 2012. godini tadašnji finski premijer Jirki Katajne izbegao je napad nožem u Turkuu tokom izborne kampanje za opštinske izbore, a napadač je bio psihički poremećen i nije podignuta optužba protiv njega, podseća AFP.Piše Alo.rs

Back to top button