Podizanje standarda posle šest titula – Juve da dva gola fore, a onda Dibala upali turbo za preokret (VIDEO)

Dva gola „postignuta“ iz studija, posle odluke sudije Bantija da konsultuje video tehnologiju.

 

Italijanska Serija A za Juventus dođe kao jedna velika dečija igraonica. Stara dama radi šta hoće i kako hoće i sama sebi postavlja nove izazove. Šampion Italije kao gost je pobedio ekipu Đenove sa 4:2, iako je gubio sa 2:0!

Paulo Dibala još jednom je pokazao da je alfa i omega torinskog velikana, a utakmicu je završio het-trikom.

A početak meča delovao je kao noćna mora za navijače Juventusa jer je Miralem Pjanić već u prvom minutu zatresao sopstvenu mrežu. Kao da to nije bilo dovoljno za Staru damu, pa je u sedmom minutu arbitar Luka Banti, na osnovu video tehnologije, dosudio penal za Đenovu. Siguran sa bele tačke bio je Andrej Galabinov.

Međutim, pokazalo se još jednom da 2:0 ume da bude najopasniji rezultat. Ovaj put za Đenovu. Stara dama je krenula na sve ili ništa.

A u 14. minutu je Paulo Dibala krunisao dobru akciju cele ekipe lepim golom i najavio početak velikog preokreta. U završnici prvog poluvremena došao je red da Juventus profitira od video tehnologije.

Posle šuta Iguaina lopta je na petercu Đenove pogodila u ruku Danka Lazovića, pa jeBanti i ovaj put konsultovao studio. A Dibala je posle toga rutinski smestio loptu u mrežu sa kreča.

I onda, nekako očekivano, Stara dama je u drugom poluvremenu stigla i do tog trećeg gola otvorivši vrata trijumfa. Igrao se 62. minut kada je Mario Mandžukić proigrao Huana Kvadrada, a Kolumbijac zapečatio sudbinu Đenovljana. Sjajnu  partiju svemoćni Dibalakrunisao je pogotkom u sudijskoj nadoknadi utakmice.

SERIJA A – 2. KOLO:

 

Back to top button