Devetogodišnjoj Sajri potrebno 20.000 eura za dvije operacije na nozi

 

Sajra je s tri godine pala i slomila skočni zglob. Doktori su tada bez operacije sanirali povredu te stavili gips koji je Sajra nosila tri mjeseca. Poslije skidanja gipsa uslijedile su fizikalne terapije u trajanju od tri mjeseca, nakon čega je Sajra počela hodati i vratila se normalnom životu.

Poslije par godina uočeno je da se, usljed rasta i razvoja, desna noga ne razvija kao lijeva i dr. Ismet Gavrankapetanović je nakon pregleda ustanovio da je desna noga za 4,5 centimetra kraća od lijeve.

Dr. Gavrankapetanović je predložio nošenje ortopedskog pomagala u vidu uloška, zbog straha da bi moglo doći do iskrivljenja kičmenog stuba koji se već počeo deformisati. Međutim, poslije nekoliko mjeseci nošenja uloška i redovnih ljekarskih pregleda, odlučeno je da je operacija ipak neizbježna.

Operacija je zakazana na KCUS-u i trebao ju je izvršiti dr. Elbatrawy iz Egipta. Nakon predoperativnih detaljnih pretraga ustanovljeno je da je desna potkoljenica kraća od lijeve za 4,5 centimetra te je evidentiran deformitet stopala od oko 23 stepena.

Tada je odlučeno da se operacija ipak ne može izvesti na KCUS-u niti bili gdje u BiH, već se mora obaviti u Egiptu jer se radi o dvjema kompleksnim operacijama.

Za ove dvije operacije potrebno je 15.000 eura, te još 5.000 eura za dodatne troškove koji uključuju avionske karte i boravak Sajrine majke s njom u Egiptu.

Sajrina porodica nije u mogućnosti da obezbijedi cijeli iznos za ove operacije, pa mole sve koji mogu da im pomognu.

Sve uplate mogu se izvršiti na račun

1613000077934220 – uplate iz BiH

BA391613000077934220 Swift Code RZBABA2S – uplate iz inostranstva

Također, pozivom na broj 090291063 donirate 2 KM.

Klix.ba

Back to top button