Mladen Grujičić: Bajram nas uči da pomažemo jedni drugima

U Kulturnom centru Srebrenica zamjenik načelnika općine Srebrenica Nermin Alivuković i predsjednik Skupštine općine Srebrenica Alija Tabaković upriličili su prijem u povodu Kurban–bajrama.

Prijemu su prisustvovali, pored političkih predstavnika, službenika, građana, predstavnika međunarodnih i nevladninih organizacija, i potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić, zamjenik načelnika općine Bratunac Salih Dubičić, potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Radomir Pavlović, te predstavnici Medžlisa islamske zajednice Srebrenica i Srpske pravoslavne crkve.

Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a, je rekao da Srebrenica i njeni građani zaslužuju bolje uslove života.

“To nije fraza ili neka floskula. To je ono što svi mi trebamo da preferiramo. Ovaj grad treba da se razvija. Sve se može postići ako se međusobno uvažavamo i poštujemo. Tradicija bosanska je da živimo jedni s drugima, da zajedno obilježavamo praznike. Prošlost se ne može zaboraviti i činjenica da se u Srebrenici desio genocid, ali vrijeme je pred nama i moramo ići naprijed. Prošlost ne smije biti prepreka budućnosti. Mi moramo živjeti zajedno i raditi za budućnost. Nadamo se da će uskoro biti riješen i problem oko banje Guber što bi Srebrenici značilo mnogo. Svi moramo raditi za dobrobit ovog grada i građana”, rekao je Salkić.

Nermin Alivuković, zamjenik načelnika opštine Srebrenica, se zahvalio prisutnima na prijemu.

“Drago mi je da smo u ovolikom broju bili na bajramskom prijemu, te da su tu bili predstavnici Islamske zajednice i pravoslavne crkve. Naravno, lijepo je da su tu danas i načelnik opštine Mladen Grujičić, te potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić. Ovo je jedna lijepa prilika za druženje, i da se upute lijepe želje”, rekao je Alivuković.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić prisutnima je uputio tradicionalnu bajramsku čestitku.

“Bajram Šerif Mubarek Olsun. Želim da sve dane provodite u sreći, zdravlju i veselju sa svojom porodicom. Bajram nas uči da pomažemo jedni drugima tokom cijele godine. Bitno je da se mi poštujemo i to ne može niko da nam ospori. Ovdje žive svi zajedno”, rekao je Grujičić.Piše glasdrine

Back to top button