VIDEO Kad plaču babo, majka i djeca: Eniz je sa 16 i po godina branio BiH, danas mu se trebamo odužiti

Priča o porodici Karahasanović iz Zavidovića koja je emitovana u televizijskoj emisiji “Ispuni mi želju”, potresla je cijelu Bosnu I Hercegovinu, ali i sve one koji putem interneta gledaju ovo bolno i potresno gostovanje Eniza, njegove supruge i djece.

 

porodica-jeca

Ovo je priča o teškoj sudbini jedna porodice, ali i velikoj ljubavi oca i muža koji ima zdravstvene probleme i koji se na sve moguće načine bori za svoju porodicu.

Karahasanovići su ostali bez kuće, jer se objekat, izgrađen 70-tih godina, počeo urušavati. Našli su se u bezizlaznoj situaciji. Eniz je prodao auto, šumu i zemljište, te uz podršku dobrih ljudi, sakupio je 17.000 KM. Kupio je kuću koja košta 40.000 KM.

U naredna četiri mjeseca mora platiti još 23.000 KM, inače će ostati bez kuće. Pomoć dobrih ljudi mu je potrebna više nego ikada. Uz to, ovu porodicu prate i drugi problemi.

-Imao sam srčani udar, imam šipku u nozi…Ne mogu više raditi fizičke poslove. Dijete pada u nesvijest u školi…Ja sam bio maloljetni borac, sa 16 i po godina sam bio u ratu, kazao je između ostaloga Eniz gostujući u emisiji.

Njegov sin Maid je 11-godišnji dječak koji je pisao redakciji emisije Ispuni mi želju. Maid je tužni, nesretni dječak koji umjesto da sanja dječačke snove, brine brigu o neimaštini i samo želi topli dom. Pored sve životne patnje Maid ima i dijabetes.

Pored svega, najteže mu je kad njegovi roditelji plaču, tada je, kako kaže, i njemu najteže. A u emisiji su svi plakali.

Svi oni koji žele pomoći Eniza Karahasanovića mogu kontaktirati na broj 061 467 650.

Bportal.ba

 

Back to top button