Ta levica može sve – čudesni Dibala proslavio stotku u Ronaldinjo stilu! Het-trik lepotica, Juve i dalje bez greške

Sasuolo mu nije mogao ništa

Poezija Paulo Dibala u Ređo Emiliji! Istina, teško da je većina navijača na stadionu MAPEI uživala u porazu Sasuola, ali kad već moraš nekome da priznaš da je bolji onda neka to bude – najbolji. A bar u Seriji A teško da ima boljeg igrača od 23-godišnjeg Argentinca. Jeste da se nije proslavio u porazu od Barselone na startu Lige šampiona, ali u Italiji za njega nema prepreke. Mada, kada bi samo mogao da svaki put odigra kao danas u četvrtom kolu prvenstva, verovatno bi mu i Evropa bila mala. Fantastični Dibala je prelepim het-trikom na gostovanju kod Sasuola poveo nepogrešivi Juve do četvrte pobede u isto toliko ligaških utakmica ove sezone – 3:1.

Taj poslednji, treći gol Dibali je bio već deseti u šest ovosezonsih utakmica, ukupno 52. u jubilarnom 100. nastupu u dresu torinske Stare dame. Međutim, ni sve te impresivne brojke nisu toliko očaravajuće koliko način na koji Argentinac postiže golove. Ovo danas? Čista fudbalska perverzija.

Krenulo je već u 16. minutu kada je naizgled bezopasno dodavanje Marija Mandžukića iz prve teleportovao iza leđa Andree Konsiljija. Zatim u 49. šmekerski udarac iz kolena, nešto nalik onom čuvenom golu Ronaldinja protiv Čelsija iz 2005. godina. Definicija majstorstva u jednom potezu. A onda, nakon što je Mateo Politano vratio nadu domaćima, slobodan udarac na oko 20 metara od protivničkog gola. Čim je namestio loptu osetilo se u vazduhu. Još jedan nežan dodir sa loptom. Vole se njih dvoje.

 

Kad je u 85. minutu napuštao teren, nagrađen je stojećim ovacijama. Takvog fudbalskog genijalnca jednostavno ne možeš da ne voliš. Paulo Dibala – čovek oko koga će Juventus graditi budućnost. Malo je igrača dovoljno velikih da mogu da izdrže toliki teret na leđima. Zato i jesu jedinstveni.

 

Mozzartsport.com

Back to top button