Kakav otac takav sin: Pročitajte transkript od koga najviše strepi Miroslav Tuđman

S približavanjem izricanja drugostepene presude bivšem vojnom i političkom vrhu tzv. Herceg-Bosne na čelu sa Jadrankom Prlićem, hrvatski politički i državni vrh napadno zaoštrava retoriku prema BiH, napose prema Bošnjacima, koje ne prestaju demonizirati i prikazivati kao potencijalnu prijetnju Evropi.


miro_2

Tom zadatku sav se posvetio Miroslav Tuđman, sin bivšeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji je svjestan činjenice da se u Hagu ne sudi samo Priliću i njegovim najbližim saradnicima, nego se sudi jednoj propaloj, zločinačkoj politici nasilne podjele BiH kreirane u Zagrebu, u kabinetu njegovog oca, u čemu je i sam sudjelovao.

Ugledni hrvatski advokat Anto Nobilo smatra  da će “slučaj Prlić i ostali” u Haškom tribunalu biti označen kao zločin koji se dogodio u okviru medunarodnog oružanog sukoba u kojem se Hrvatska smatra agresorom što, kako kaže, otvara dva pitanja – udruženi zločinački poduhvat i da li će u tom poduhvatu biti obuhvaćen i Franjo Tuđman.

“Očekujem, ponavljam to, da će biti označeno da je do zločina na prostorima Hercegovine te srednje Bosne došlo u okvirima međunarodnog oružanog sukoba. Upletena je strana sila, dakle, izvan BiH, a to je praktično Hrvatska”, precizan je Nobilo.

I drugi, relevantni izvori navode da će Hag označiti Hrvatsku kao državu koja je izvršila agresiju na BiH, za šta postoje neoborivi dokaz.

Jedan od krunskih dokaza je i transkript razgovora vođenog u kabinetu Franje Tuđmana 19. decembra 1993. godine o podjeli Mostara.

Na spomenutoj sjednici bili su prisutni Franjo Tuđman, Miroslav Tuđman, Gojko Šušak, Mate Boban, Mate Granić, general Ante Roso, Mile Akmadžić i Hrvoje Šarinić, a na teelju transkripta da se zaključiti da Miroslav Tuđman nije bio puki izvršilac politike svoga oca Franje, nego jedan od ključnih kreatora.

Pročitajte transkript od koga Tuđman junior s pravom najviše strahuje.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

(Bportal.ba/SB/Saff)

Back to top button