Nesvakidašnja dženaza u Visokom: Sačekao da mu halale a potom izašao iz tabuta

Vahid je nekoliko dana prije početka rata u BiH pobjegao u Njemačku, a preko ljeta, uvijek koristi svoj godišnji odmor u svom rodnom Visokom. U mahali poznat kao jedan od najvećih šaljivdžija, ponovo je spremio glupost kojom će zezati svoju mahalu.

Prvo je preko svog jarana Hamze u Sarajevu platio da Avaz objavi kako je umro, a potom i organizovao dženazu u Visokom, na kojoj je hodža bio zapravo jedan od njegovih kolega iz Njemačke, varilac Edhem koji je također na godišnjem u Bosni, o čemu lokalna IZ nije imala pojma. Kada su se na dženazi okupili svi oni iz mahale koji su ga poznavali, i kad je Edhem u stilu pravog hodže pitao prisutne, da li mu halalite, i oni svi kao jedan rekli da halale, Vahid je otvorio ručno napravljen tabut i izašao iz njega, te počeo da se smije kao lud, saznaje Sarajevo365.com

Prema navodima iz Hitne pomoći, imali su tri intervencije na licu mjesta, dok su zaposleni na održavanju tog mezarja pokušali fizički da se obračunaju sa Vahidom i njegovim jaranom Edhemom koji je glumio hodžu. “On ti ovdje nema nikoga, njegovi što su ostali u ratu, neki su poginuli, ostali su umrli kad je rat stao, a ostala mu je rodbina svuda po svijetu, a samo je ovim potezom zloupotrijebio dobrotu svojih komšija, koji nisu htjeli da dozvole da mu i na dženazi ne bude nikoga.” rekao nam je Ajnur, jedan trojice komšija kojima je pozlilo.

Tuzlanski.ba | Text je satiričnog sadržaja.

Back to top button