Derbi koji to nije bio – Dibala i Pjanić pravili čuda, Torino nestao sa terena (VIDEO)

Stara dama u okršaju sa gradskim rivalom slavila sa 4:0

Trebalo je da bude derbi, a bio je to samo do polovine prvog poluvremena. Juventus je pregazio Torino u Derbiju dela Mole sa 4:0 i nastavio bitku sa Napolitancima za lidersku poziciju.

Siniša Mihajlović je u najavi utakmice pominjao čak i Volta Diznija, ali na terenu je Juve vodio glavnu reč.

Junaci novog trijumfa nad gradskim rivalom bili su Paulo Dibalai Miralem Pjanić, izuzetno raspoloženi i motivisani za igru. Jedan od ključnih detalja bio je i drugi žuti karton, odnosno isključenje Danijelea Bazelija čiji potezi su bili pomalo neintelingentni, da ne iskoristimo neku težu reč.

Suštinski, nikakva dilema nije postojala oko konačnog ishoda bez obzira koliko je Torino “pretio”. Bikovi su morali da priznaju poraz i to prvi put u sezoni.

Inače, pobeda Juventusa mogla je da bude i znatno ubedljivija, pogotovo što je u drugom poluvremenu domaćin pritiskao svim snagama, ali je Sirigu u tom periodu bio na visini zadatka.

Juventus je poveo u 16. minutu golom Dibale posle dodavanja Pjanića, a svemu je prethodila izgubljena lopta igrača Torina u opasnoj zoni.

Pet minuta pre kraja prvog poluvremena Juventus je duplirao prednost zahvaljujući veoma preciznom udarcu Dibale sa ivice kaznenog prostora, a asistent je bio Kvadrado.

Strelac trećeg gola bio je Aleks Sandro u 57. minutu, a iz kornera je centrirao, ko drugi do Pjanić. Konačan rezultat postavio je Dibala u prvom minutu sudijske nadoknade.

 

Back to top button