Konjević Polje:Počela izgradnja mosta na rijeci Jadar

Zahvaljujući sredstvima federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica koje predvodi Edin Ramić i organizaciji UNDP, ovih dana su otpočeli radovi na mostu preko rijeke Jadar u Konjević Polju na mostu koji je uništen u poplavama 2014.godine.

Započela izgradnja mosta na rijeci Jadar u Konjević Polju
Današnji radovi u Jadru
Izgradnja mosta obradovala je sve mještane ovog naselja jer će donijeti veliko olakšanje za sve njih.

Most će normalizovati život za dvije proodice čije se kuće nalaze sa suprotne strane Jadra koja je poslije poplava odsječena od ostatka ove mjesne zajednice ali i svijeta, pa se trenutno tim proodicama može samo preko improvizovanog mostića koji je izgrađen za pješake.

Pored normalizacije za porodice koje žive u tom dijelu Konjević Polja, izgradnja će omogućiti da mještani Konjević Polja ponovo obrađuju hektare i hektare najplodonosnije zemlje u ovom kraju. Veličina rijeke Jadar onemogućuje već tri godine da se zemljišta sa one strane rijeke obrađuju, pa su se poljoprvirednici obradovali mašinama koje su otpočele radove u rijeci Jadar na pripremi izgradnje mosta.

Kao i druge mnogobrojne projekte koje rade i realizuje UNDP-i i federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice, prvobitan je cilj pomoć ugroženim, a ne medijska promocija i senzacija.

Naravno sve je to propratio Savjet mjesne zajednice Konjević Polje,koji su bili među prvim iniciatorima da se uradi ovaj projekat.

Zasluge idu i sadašnjoj vlasti u Bratuncu,koji nesebično rade na tome da sve ide po planu i programu što se tiče radova i izgradnje.

Infosvijet/Zvornicki.ba

 

Back to top button