Zarobili, opljačkali i pretukli dječaka zbog desetak maraka

Sarajevski inspektori intenzivno rade na šokantnom slučaju otmice koja se odigrala prekjučer u centru Sarajeva. U fokusu priče našao se problematični maloljetnik s Koševskog Brda N. K. (16), dobro poznat policiji po uličnom kriminalu. Šesnaestogodišnjak ima više od stotinu krivičnih prijava. 

Njega su prekjučer u 10.35 sati uhapsili pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar, jer se sumnjiči da je u stanu u ulici Muhameda Hadžijahića zarobio, opljačkao, na kraju i pretukao također maloljetnika da bi mu ovaj donio novac. Izvor iz policije otkrio nam je šokantan podatak da se radilo o svega desetak maraka.

Brzo uhapšen

Uznemireni roditelji maloljetnika, vidjevši da im nema djeteta, odmah su alarmirali policiju. Od izvora bliskog istrazi saznajemo da su u prijavi naveli da im je sin otet, opljačkan i zatvoren u prostoriji na Koševskom Brdu. Odmah su posumnjali na N.K. Sarajevskim policajcima nije trebalo mnogo vremena da ga pronađu i privedu.

Isti izvor otkrio nam je da je u svemu učestvovao i njegov stariji brat Eldin (18), za kojim pripadnici Interventnog voda intenzivno tragaju.

Osumnjičeni N.K. saslušan je u prisustvu majke i vrlo brzo se našao na slobodi, što su nam potvrdili stanovnici ulice Muhameda Hadžijahića, koji su nam ispričali da su ga jučer ujutro vidjeli u lokalnoj trgovini. Nerado su razgovarali s nama o problematičnoj braći, za koju svi znaju da već duže vrijeme teroriziraju stanovnike Koševskog Brda.

Većina njih u strahu nam je rekla da ih uopće ne poznaju niti znaju išta o šokantnoj otmici dječaka, dok su samo rijetki, moleći da im ne otkrivamo identitet, priznali da su bili žrtve bahatih Kajanija.

– Shvatite da će vam većina stanovnika reći da ih nikad u životu nisu vidjeli iako tu godinama žive, jer ih se boje. Znaju s kim imaju posla. Meni su ukrali bicikl – ispričao nam je jedan gospodin i, na naše zaprepaštenje, pobjegao niz ulicu.

Raniji incident

Stanovnici Koševskog Brda kažu da nema dana da policija ne intervenira u njihovoj ulici.

– Patrola je skoro svakog dana u blizini njihove zgrade. Oni su izvikani, svi ih znaju po otimačinama bicikala, mobitela, novca, odjeće, obuće. Napadaju uglavnom mlađe maloljetnike, među kojima ima i osnovaca. Prekjučer je u našoj ulici bilo mnogo policije, pretpostavljam zbog slučaja otmice, a nekoliko dana prije ovog događaja, mlađi Kajanija je pravio probleme. Mislim da je došlo do tuče u kojoj je on učestvovao, a čula sam da su spominjali i pištolje. Majka im je divna žena, ali sinovi samo prave probleme drugim stanovnicima – ispričala nam je radnica iz obližnje prodavnice.

Obaviješteno Tužilaštvo KS

S obzirom na to da je osumnjičeni maloljetna osoba, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Tužilaštvo KS, nakon ovog događaja, izašli su u javnost s vrlo šturim informacijama. Kratko je saopćeno da se maloljetni Kajanija sumnjiči za krivična djela protupravno lišenje slobode, razbojništvo i iznuda te da je o slučaju obaviješten dežurni kantonalni tužilac.

Uzemirujući snimak

Prošlog ljeta objavljen je uznemirujući snimak, na kojem se vidi kako N. Kajanija i njegov prijatelj E. H. maltretiraju dječaka na Marindvoru. Dječaka kojeg su sreli sasvim slučajno na ulici, tjerali su da govori pogrdne riječi o svojoj porodici i sve su to snimali. Nažalost, tada su samo evidentirani u policiji.

 

(Izvor: avaz.ba)

Back to top button