POLITIČARI poginuli dok su se vraćali sa sastanka sa premijerkom Cvijanović!

Političari iz Gacka, Predrag Popović i Radovan Zelenović, poginuli su u utorak popodne kada su automobilom sletjeli s ceste u mjestu Crnoglav, a mediji pišu da su se njih dvojica kobnog trenutka vraćala sa sastanka s premijerkom RS Željkom Cvijanović.

Naime, premijerka Cvijanović posjetila je u utorak Gacko, obišla je i Rudnik i termoelektranu “Gacko”, ali njena posjeta zasjenila je tragedija koja se dogodila u popodnevnim satima tog dana, a u kojoj su živote izgubila dva člana njene stranke dok su se vozili cestom na izlazu iz Gacka prema Avtovcu, piše Dnevni list.

 

Kako se doznaje iz policije, Mercedes koji je vozio Radovan Zelenović je negdje oko 16 sati sletio s ceste, udario u saobraćajni znak i prevrnuo se, a s njim je nastradao i njegov kolega Predrag Popović. Popović je ostao mrtav na mjestu, a Zelenović je izdahnuo dok su ga prevozili u zdravstvenu ustanovu. Njih dvojica su bili istaknuti članovi SNSD-a u Gacku, a smrt ih je zatekla dok su bili na dužnosti članova Opštinskog i Izvršnog odbora stranke.

 

U SNSD-u su bili od samog osnivanja, Predrag Popović rođen je u Gacku 1959. godine, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Profesionalnu karijeru započeo je u građevinskoj firmi GAT, a radio je i u preduzećima Safir i Hidrogradnja, a potom u RiTE-u Gacko, tvrtci koju je Cvijanović u utorak obišla. Bio je osnivač SNSD-a u Gacku, zastupnik u Skupštini opštine kao i predsjednik Opštinskog odbora u dva mandata. Bio je član Opštinskog i Izvršnog odbora kao i Izbornog štaba stranke. U Gacku ga opisuju kao kulturnog, tolerantnog i poštenog čovjeka te su brojni izražavali saućešće njegovoj supruzi koju je s dva sina ostavio iza sebe.

 

Zelenović, koji je rođen u Gacku 1958. godine, bio je privatni preduzetnik više od 30 godina, a ostao je upamćen po tome što je bio jedan od osnivača SNSD-a u svojoj opštini. Bio je i zastupnik u Skupštini opštine, a iza njega su ostali supruga i troje maloljetne djece, kćerka i dva sina.

(Doznajemo.com)

Back to top button