Raspjevane Meraklije i Semir Jahić sinoć su obavili popis stanovništva u Yverdonu, sala popunjena do posljednjeg mjesta

Poznata je činjenica da kada god ovi momci dolaze u Yverdon vlada velika euforija, tako je bilo i ovaj put, najpopularnija izvorna grupa ”Raspjevane Meraklije” uz jednu od najvećih zvijezda balkana Semira Jahića održali su koncert za pamćenje, ne pamti se ovakva posjećenost u zadnji desetak godina, ali fina i lijepa priča nam dolazi iz Yverdona jeli uz to što je organizovano veliko muzičko veće, veliki dio novca ide u humanitarne svrhe i potrebe povratnika u Podrinju.

 

Photo Admir Mehić

Već dobro upoznati s publikom Raspjevane Meraklije su otvorili veče sa par svojih novih pjesama i nema sumnje u to da su broj jedan kada je ova muzika u pitanju, publika ih voli i prati iz svih gradova Bosne i Hercegovine, a tako je bilo i sinoć, nekoliko stotina fanova uživali su u izvedbama ovih sjajni momaka,  a tačku na sve to stavio je najboljih folk pjevač koje je Grand ikada lansirao, dobro poznati Semir Jahić.

U narednom videu ćemo vam prikazati kako je sve to zapravo izgledalo, ali ovaj narod u Yverdonu neće biti ništa protiv ukoliko se za par mjeseci opet održi repriza ovog sinoćnjeg spektakla. Hvala svima koji su podržali ovaj projekat.

Autor: Mehmedović Muradif 

Back to top button