Vjeroučiteljica iz Zvornika odgovorila na optužbe : Ramić je prvi koji nas je posjetio i podržao našu školu

Nakon hajke koju je Savez za bolju budućnost Fahrudina Radončića pokrenuo preko svojih privatnih medija protiv federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, mnogi povratnici su digli glas na društvenim mrežama u Ramićevu odbranu.

Među njima je i vjeroučiteljica škole u zvorničkom naselju Grbavci Adisa Smajlović, koja je reagirala nakon što je ministar Ramić napadnut u “Dnevnom avazu” jer je donirao kabinetsku opremu za povratničke đake u Grbavcima.

– Kao dugogodišnja vjeroučiteljica u PŠ Orahovac u Grbavcima, želim da kažem da je ovo prve posjeta na ovom nivou u zadnjih deset godina povratnicima i konkretna podrška djeci i nastavnom osoblju – napisala je vjeroučiteljica Smajlović na Facebooku.

– U ime djece i nastavnika dugujemo zahvalnost ministru jer je popravljen kvalitet nastave nakon dodjele nastavnik pomagala. Mimo toga osjetili smo da ipak neko misli na nas što je puno vrijednije od samih nastavnik pomagala – kazala je Smajlović.

Podsjećamo da je SBB-ova hajka na ministra Ramića počela jer je on, nakom imenovanja Svetlane Cenić ispred SBB-a u upravu BH Telecoma, kritikovao SBB kazavši da je ta stranka dio vladajuće većine koji bi “volio da se ne misli tako”.

– SBB bi da ima pravo imenovati predsjednicu Nadzornog odbora BH Telecoma, i to onu koja ima naslijeđe kao kadar ratnog SDS-a, ali da se ne priča o tome i valjda da se misli da SDA imenuje u BH Telecom. Toliko o odgovornosti – kazao je Ramić.

Nakon što je Ramić ustvrdio da se iza naručenih članaka u “Avazu” protiv njega krije uznemirenost i strah SBB-a, ta stranka je odmah reagovala saopćenjem u kojem je na svojevrstan način priznala da stoji iza naručenih članaka u tom “nezavisnom mediju” što su mnogi odredili kao gaf i dokaz neozbiljnosti te organizacije.

(RTV Glas Drine/FAKTOR)

Back to top button