Azmir Husić nastavlja oduševljavati cijelu BiH, navijači iz Podrinja postaju sve brojniji u navijačkoj grupi ”Divizija”

Azmir Husić je čovjek koji se prije par godina pojavio na fudbalska vrata u Bosni i Hercegovini. Nakon što je sa velikim uspjehom vodio fudbalski klub Fk Sloboda iz Tuzle, ali zbog neslaganja sa čelnicima istoimenog kluba napustio je Slobodu i nastavio rad u klubu koji je preuzeo prije Slobode,  Slogu iz Simin Hana, mnogi ne znaju ali gospodin  Azmir preuzeo Slogu još prije  Fk Slobode. Klub je podigao iz pepela, renovirao cijeli stadion i sada je prvi na tabeli i ako ovako nastave smješi im se Premier Liga BiH.

“Alfa i omega” kluba Azmir Husić nakon odlaska iz Slobode svoju pažnju i resurse je usmjerio na Slogu iz mjesta koje prema popisu stanovništva iz 2013. godine broji sa svim okolnim mjestima negdje oko 12.621 stanovnika koji 90-95% čini narod iz Podrinja koji je prognan tokom minulog rata, u klub je doveo jednog od najboljih fudbalskih trenera Darku Vojvodića, a nema sumnje da će ambicije Sloge samim dovođenjem Vojvodića i veliki broj iskusnih i kvalitetni fudbalera, ove sezone biti plasman u Premijer ligu BiH. Ali da se vratimo glavnoj temi, naime, prije nekoliko dana Azmir Husić je u ime fudbalskog kluba Sloga Simin Han pozvao sve svoje Podrinjce iz svih Opština prvenstveno Bratunca,Srebrenice,Vlasenice,Milića i Zvornika da podrže ovaj simpatični klub i na neki način obraduje sve one koji vole fudbal i žive za njega, od najmlađih fanova pa do onih najiskusniji, ovo je odličan gest, jer Azmir je ovim potezom ujedinio cijelo Podrinje i Tuzlanski kanton, a ove sezone u prvih 9.kola Sloga je dominantna i drži prvo mjesto na tabeli Prve lige Federacije, a do kraja će imati veliku podršku armije navijača iz cijele BiH.

U historiji bosanskohercegovačkog fudbala vjerovatno nikada nije postojao jači tim u Prvoj ligi Federacije BiH od tima koji je izgradio Azmir Husić u FK Sloga Simin Han, odnosno budućem FK Tuzla City. “Kažete da ćemo, ako ovako nastavimo, za nekoliko godina napasti Premijer ligu? Pa mi je želimo napasti odmah od narednog ljeta”. izjavio je Husić.

Azmir Husić je najavio izgradnju novog stadiona i ističe da bih volio da  Grad Tuzla, Tuzlanski kanton, država Bosna i Hercegovina, bilo ko od nadležnih institucija obezbijedi lokaciju na kojoj mogu izgraditi jedan moderni stadion. Kaže da im ne treba finansijska podrška, nego samo administrativna. Ako sam ja lično spreman uložiti ogroman novac, valjda možemo dobiti i tehničku pomoć.

Mi apelujemo na sve one koji imaju volju da gledaju utakmice Sloge u Prvoj ligi Federacije da se jave predstavnicima navijački grupa u svojim gradovima u Podrinju prvenstvno Enizu Merdžiću kao glavnom organizatoru na broj  065-016-376. Klub Sloga Simin Han na čelu sa počasnim predsjedniko Azmirom će kroz cijelu sezonu finansirati dolazak navijača iz svih regija BiH i obezbjediti sve navijačke rekvizite, prijevoz i sve ostalo što je potrebno. U nastavku pogledajte Galeriju fotografija ”DIVIZIJA PODRINJE” sa jučerašnje utakmice protiv Bosne iz Visokog, koju je Sloga riješila u svoju korist rezultatom 6:1

[Best_Wordpress_Gallery id=”43” gal_title=”Divizija”]

Podržimo ovu priču, ovu pravu bajku koju sanja ovaj simpatični klub. Nadamo se da će Sloga dogurati doleko i u Kupu BiH, a gledajući dosadašnje rezultate nema sumnje da će Sloga biti glavni favorit za ulazak u BHT Premier ligu.  Podrinje i cijeli Tuzlanski kanton će podržati Slogu i njihovog predsjednika čiji primjer moraju slijediti mnogi i političari i sportski akteri u našom zemlji. Da nam budeš živ i zdrav veliki čovječe.

Izvor:Infosvijet.net

Autor texta : Mehmedović Muradif

Back to top button