Kulminacija sukoba u Neumu: Barišića brat bivše supruge upucao u obje noge?!

Četrdesetčetverogodišnji Branimir Barišić iz Neuma smješten je u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar sa prostrelnim povredama obje potkoljenice, nanesenim vatrenim oružjem, a policija je zbog sumnje da ga je upucao uhapsila 36-godišnjeg Edina Džafića, brata njegove bivše nevjenčane supruge Elme, saznaje Faktor.

 

600_1506938857collage_barisic_

Kako Faktor saznaje, policiji u Neumu sinoć se obratila Fadila Džafić (67) iz Neuma, koja je prijavila da je pred kuću njene kćerke Elme u Dalmatinskoj ulici u Neumu došao pijani Barišić, sa nožem u ruci, te da prijeti da će na kuću baciti bombu.

Policija je odmah izašla na mjesto događaja, te pijanog Barišića privela u policijsku stanicu, ali je tada primijećeno da ima povrede na nogama. On je potom prevezen u neumski Dom zdravlja, odakle je dalje upućen u mostarsku bolnicu, gdje je zadržan  na liječenju.

Pola sata kasnije, zbog sumnje da je iz vatrenog oružja nanio povrede Barišiću, policija je uhapsila Džafića.

Kako je za Faktor, uz navođenje inicijala, potvrdio portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić, nad osumnjičenim je u toku kriminalistička obrada, a u toku je uviđaj na mjestu događaja, kojim rukovodi dežurna kantonalna tužiteljica.

“Pod nadzorom Tužilaštva HNK, pripadnici Odjela kriminalističke policije provjeravaju sve navode iz prijava i poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja” kazao je Marić.

Sinoćnji incident kulminacija je sukoba koji već neko vrijeme traje između bivših nevjenčanih supružnika, a o čemu je Faktor i ranije pisao.

Krajem augusta ove godine, Elma Džafić je policiji HNK prijavila Barišića da je na balkon njene kuće u Neumu bacio topovski udar, kao i da upućuje prijetnje njoj i njenoj porodici.

Džafić je ustvrdila da je motiv međunacionalna netrpeljivost, ali je Barišić sve negirao, kazavši da se radi o ličnom sukobu između njega i njegove bivše supruge, koja je, kako je tada kazao, “u sve uvukla i kompletnu svoju porodicu”.

(Bportal.ba/Faktor)

 

Back to top button