Dženaza Adnanu Foriću, koji je poginuo u Njemačkoj, zakazana za petak: Ocu pozlilo, a volan preuzeo njegov 15-godišnji sin pa udario u drvo.

Dženaza Adnanu Foriću (45), mještaninu Kamičana kod Prijedora koji je 21. septembra poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj, na magistralnoj cesti u blizini Hajnsberga, bit će klanjana u petak na mjesnom mezarju u Kamičanima.

Nastradali Forić sa suprugom (Foto: Facebook) Izgubio kontrolu Tužnu vijest potvrdio je Deno Forić, otac tragično stradaloga, i dodao da se čekao oporavak 15- godišnjeg Adnanovog sina, koji je u ovoj nesreći teško povrijeđen.  – Čekali smo da dijete izađe iz bolnice.

Sad je bolje, mada mu je teško, kao i ostatku familije. Izgubili smo našeg Adnana – ispričao nam je Deno. I on zna za zastrašujuće otkriće do kojeg su nakon nesreće došli njemački istražitelji, da je Audijem A4 u trenutku nesreće upravljao 15-godišnjak, a da se otac nalazio na mjestu suvozača. Dječak je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drvo.

Denijel Forić: Adnan se napatio da othrani porodicu,prodavao voće – Moj Adnan je imao velikih problema sa srcem, pozlilo mu je u jednom trenutku pa je sinu, a mom unuku, tako je barem dijete ispričalo, rekao da preuzme volan. Tuga je to ogromna.

Napatio se da othrani tu svoju djecu, prodavao je voće, radio i dan i noć i prije nepune tri godine jedva nekako otišao u Njemačku. Otišao je, nešto uspio, ali ništa nije uspio. Njega nema i sad je sve džaba – kazao nam je kroz suze Deno. Adnan Forić iza sebe je ostavio roditelje, suprugu, dvije kćerke i sina te sestru koja s porodicom boravi u Švicarskoj..
avaz.ba

Back to top button