Obavezno pogledajte ratni snimak Vučića u Sarajevu: Šta će ti puška u ruci Aleksandre Vučiću? (Video)

Aleksandar Vučić danas je predsjednik Srbije, a ne tako davno, prije 20-tak godina bio je uzdanica srpskih radikala i istakao se kao dobrovoljac na srpskim položajima iznad Sarajeva.

Svi znate koliko je najveći i glavni bh. grad propatio za vrijeme četiri godine opsade. Danas to izgleda nezamislivo i to je ono što se nikada ne smije zaboraviti ni pod kojim uslovima.

Vučić je nedavno boravio u Sarajevu i dočekan je predivno, bez ikakvih teških riječi i pogrdnih urlanja. Kao gospodin.

A mnogi tek primjećuju na mrežama da vuk dlaku mijenja, a ćud nikako. Evo još jednog snimka koji je danas skoro pa zabranjen. Šta si Aleksandre radio u ratu iznad Sarajeva i zašto će ti puška u rukama?

U isto vrijeme, na grad su svakodnevno padale hiljade granata, ubijana su djeca i nevini civili, a grad nije imao vode, struje, hrane niti bilo čega drugog osim terora i neviđenog urbicida. Bilo je to iživljavanje nad zdravim umom kakvo svjetska historija nije zapamtila.

I to u sred Evrope i to u sred modernog svijeta koji se diči demokratskim dostignućima. Cijeli svijet je gledao kako nas ubijaju, gledali su i oni u koje se sada zaklinjemo i predstavljamo ih kao velike prijatelje naše domovine. Svi su gledali, svi su bili jaki na riječima, svi su osuđivali, a niko ništa nije radio.

Zato je ove snimke potrebno opet pogledati i dobro ih urezati u pamćenje. Ovi ljudi danas sasvim slobodno šetaju našim gradovima, a Vučića će uskoro sa sve državnim počastima dočekati u Sarajevu isti oni koji su u tom gradu patili četiri godine opsade.

Onako je tu valjda bio, turistički, zbog čega bi drugog dolazio usred agresije?

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Armijarbih.net

Back to top button