Ovo niko nije očekivao: Sebija Izetbegović napravila potez koji je šokirao BiH

Sebija Izetbegović
Sebija Izetbegović

Mjesecima u javnosti kruže priče o torturi direktorice KCUS-a Sebiji Izetbegović o čemu ste i na BHDijaspora.net mogli čitati dosad nekoliko puta. No ono što je napravila danas nemalo je iznenadilo sve koji prate njen i rad KCUS-a.

Sebija je naime postigla dogovor o angažmanu trojice veoma uglednih ljekara koji su u Sarajevo prešli iz Tuzle. Ova vijest itekako je obradovala građane Sarajeva koji su pomalo izgubili vjeru u zdravstvo u KS.

Radi se o ljekarima kardiohirurzima. Ove sedmice počeo je sa radom dr. sci. med. Alen Karić, kardiohirurg koji je prešao iz UKC Tuzla. Prema riječima dr. Karića, KCUS je ustanova koja pruža mogućnost napredovanja i konstantnog usavršavanja.

“Velika mi je čast što sam došao u KCUS i što sam dio ovog tima. Zahvalan sam generalnoj direktorici prof. dr. Sebiji Izetbegović na podršci”, rekao je dr. Karić.

Prije njega, iz UKC Tuzla na KCUS prešla su još dva kardiohirurga, doc. dr. Harun Avdagić i mr. Bedrudin Banjanović. Svakako su ove vijesti itekako iznenadile javnost koja je skoro jednoglasno bila protiv Sebije Izetbegović. No ovo je svakako jedan balans na sve grozne vijesti koje su dolazile KCUS-a u proteklih par mjeseci. Vidjećemo da li će uskoro biti novih ”transfera” na KCUS.

bhdijaspora.net

Back to top button