Bivši rudar iskasapio majku: Uhvatio je za duksericu i izvukao nož

Bivši rudar iskasapio majku: Uhvatio je za duksericu i izvukao nož

Krivično vijeće Višeg suda u Vranju osudilo je na 14 godina zatvora Čedomira Vaseva (36) iz sela Rajčilovci u Srbiji, zbog ubistva majke Verice (58), javlja Blic.

Predsjednica Višeg suda Dragana llić Marković izjavila je za Blic da su prvostepenoj nepravosnažnoj presudi prethodila četiri ročišta. Potvrdila je da je Čedomir Vasev krivično djelo ubistva počino u stanju bitne uračunljivosti.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić saopštila je da je okrivljeni nožem iskasapio majku u dvorištu porodične kuće.

Bivši kamarat Rudnika olova i cinka u Karamanici kod Bosilegrada, nakon verbalnog sukoba u romskoj mahali Laloš, majku je ubio sa više udaraca nožem u leđa 12. septembra u osam sati. Čedomir Vasev je kobnog jutra sustigao majku Vericu, uhvatio je za prednji dio dukserice i iz zadnjeg džepa pantalona izvukao kuhinjski nož. Sječivom dužine 12 centimetara ubica je sa 12 uboda usmrtio majku, koja je izdahnula na mjestu zločina.

Prema svjedočenju komšija, majka i sin često su se svađali zbog neraščišćenih imovinskih odnosa. Okrivljeni je gradio kuću za sebe, suprugu i dvoje djece. Uprkos čestim žestokim svađama zbog novca, ništa nije nagoviještavalo da će sin monstruozno da liši života majku, koja je izrodila i očuvala devetoro djece. Žrtva ove velike porodične tragedije sa još nekoliko svoje dece živjela je u staroj kući.

Mještani u Rajčilovcima tvrde da je Vasev bio tih, miran i povučenm, prevashodno marljiv. Nije bio sklon nasilničkom ponašanju i narušavanju javnog reda i mira. Anonimni meštanin podsjeća da je otac Čedomira Vaseva prije 20 godina robijao, jer je u Božici kod Surdulice ubio daljeg rođaka.

Blic

Back to top button